Milyonlara Müjde Emsal Bir Karar!

İzmir'de 3 yıl önce şiddetli karın ve kasık ağrısı şikayetiyle özel hastanenin acil servisinde tedavi gören kadın, haksız yere ücret alındığı iddiasıyla açtığı davayı kazandı.

Haberler 01.07.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirde yaklak 3 yl önce iddetli karn ve kask Ars ikayetiyle özel Hastanenin acil servisinde tedavi gören kadn, haksz yere ücret alnd iddiasyla açt davay kazand, hastane yönetiminin kadna tazminat ödemesine karar verildi.

ddiaya göre, Gökçe Ezberciye, 8 Eylül 2014te iddetli karn ve kask ars ikayetiyle gittii hastanenin acil servisinde ar kesici ve serum tedavisi uyguland. Arlarnn artmas ve yumurtalklarnda kist tespit edilmesi üzerine kadna ameliyat olmas gerektiini belirten hastane yöneticileri, Ezbercinin babasndan tedavi ve yatak paras istedi.

Paray vermek istememesine ramen kznn arlarnn artmas nedeniyle ödemeyi kabul eden baba, kznn acil servisten çkarlarak, hastaneye normal giri yaptna ilikin belgeleri okumadan imzalad.

Ameliyattan bir gün sonra taburcu edilen Ezberci, avukat araclyla ikayetçi olduu özel hastaneden, tedavi gideri olarak ödedii para ile 2 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu.

zmir 7. Tüketici Mahkemesinde görülen son durumaya taraf avukatlar katld. Dosyay inceleyen hakim, Ezbercinin acil ekilde bavurduu hastanede ameliyat edildii, hastane avukatnn ortaya att, hastann tedaviyi reddettii, hastaneden taburcu edilerek baka bir salk kuruluuna sevk edildii eklindeki iddialarn hayatn olaan akna uygun olmadn belirtti.

EMSAL BR KARAR

Ezbercinin acil vaka olmann tüm kriterlerini tadn, ücretlendirmenin Sosyal Güvenlik Kurumuyla (SGK) yaplan sözlemeye göre belirlenmesi ve kuruma fatura edilmesi gerektiini kaydeden hakim, hastane yönetiminin tedavi bedeli olan 5 bin 247 liray Ezberciye iade etmesine ve bin lira da manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Ezbercinin avukat Ali Onar, yapt açklamada, vatandalarn buna benzer olaylar karsnda korkmamalarn, kanuni haklarn aramalar için yargya bavurmalar gerektiini belirterek, kararn emsal niteliinde olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git