Milyonlarca Müslüman Kabe'ye akın ediyor

Temeddüh haccına niyet eden milyonlarca Müslüman, Kabe-i Muazzama'da tavaf yaparak ihramdan çıktı

Haberler 23.08.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hac vazifesi nedeniyle Mekkede bulunan milyonlarca Müslüman Kabeyi ilk kez görmenin mutluluunu yaad.

Temeddüh haccna niyet eden yals genci kadn ihtiyar milyonlarca Müslüman Kabe-i Muazzamaya akn etti. Gözyalar içerisinde Kabeyi tavaf eden Müslümanlar, Safa ile Merve arasndaki yaplan sayn ardndan saçlarn keserek ihramdan çkt. 40 derece scaklkta Kabeyi tavaf eden Müslümanlar, vakit namazlarn da Kabede klabilmek için youn çaba sarf etti.

Sürekli temizleniyor

Kabenin zemini ise tavaf srasnda Müslümanlarn sknt yaamamas için oluturulan özel ekipler tarafndan sürekli temizleniyor. Milyonlarca hac adaynn salk problemi yaamamas için bölge dezenfektanlarla temizleniyor. Yaklak 20 kiiden oluan ekipler, Kabenin zeminini tertemiz tutmaya gayret gösteriyor.

Zemzemle serinliyorlar

Hac yolculuunda 40 derecede günein altnda tavaf eden Müslümanlar zemzemle serinliyorlar. Salkl olmasyla bilinen zemzem sular haclar tarafndan youn ilgi görürken, baz noktalara ise damacanalarla datlyor.

Hac vazifesini yerine getiren vatandalardan biri 10 yldr çkmasn beklediini ve çkt için çok mutlu olduunu belirterek, Tüm slam alemini buraya davet ediyorum dedi.

Yozgat kafilesiyle geldiini belirten dier vatanda, Ben aa yukar 11 yldr bekliyordum. Allah nasip etti bu sene çkt. Gerçekten çok mutluyum. Allah herkese nasip etsin dedi.

Ana Sayfaya Git