Milyonları ilgilendiren tazminat kararı!

Yargıtay'dan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren ihbar ve kıdem tazminatı kararı geldi. Yargıtay, evlilik sebebiyle istifa eden işçiye hem ihbar hem de kıdem tazminatı ödenmesi gerektiğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, emsal nitelikteki kararıyla evlilik sebebiyle istifa eden genç kızların herhangi bir maddi kayıp yaşamasını engelledi.

Haberler 05.10.2020 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tbbi sekreter olarak çalt özel hastaneden evlilik sebebiyle istifa eden genç kz, ihbar ve kdem tazminat alamaynca Mahkemesinin yolunu tuttu. çalan, noter kanalyla evlilik sebebiyle istifa ettiini i yerine bildirmesine ramen iverenin tazminat ödemeye yanamadn öne sürdü.

Daval iveren ise istifa dilekçesiyle kendisinin sonlandrdn, çalt süre boyunca birçok kez hakknda ikayet olduunu ve kendisine uyar, knama ve ihtar cezalar verildiini dile getirdi. çalann hastadan para alp muhasebeye teslim etmediinin tespit edilmesine karn bunu dalgnl sebebiyle yaptn beyan ettiini, i akdinin bu sebeplerle feshedilebileceini bildiinden kendisinin istifa dilekçesi verdiini iddia etti. Mahkeme, toplanan kantlar ve bilirkii raporuna dayanlarak kdem tazminat, ücret alaca ve kasa tazminat alacann reddine, dier taleplerin kabulüne karar verdi. Karar davac temyiz etti.

TAZMNAT KARARI

Yargtay 9. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza att. Kararda, hatal ilem konusunda davac içinin savunmas dikkate alndnda hakl fesih sebeplerinin bulunmadna dikkat çekildi. Kararda öyle denildi:Davac içinin dosyaya sunduu tarihli dilekçesiyle henüz i yerinde çalt srada evlilik sebebiyle i sözlemesini sona erdirdii ileri sürülmü olup, davac içi bakmndan bu beyann balayc olduu kabul edilmelidir. Davac noter kanalyla gönderdii ihtarnamede de evlilik sebebiyle i yerinden ayrldn belirtmi olup, kdem tazminatnn yasal koullarnn olutuu anlalmaktadr. Mahkemece ihbar tazminatnn reddine ve kdem tazminatnn kabulüne karar verilmesi gerekirken, yazl ekilde kdem tazminatnn reddi ile ihbar tazminat bakmndan olumlu olumsuz karar verilmemesi hatal olup, bozmay gerektirmitir.

Ana Sayfaya Git