MİT'ten Sincar'da nokta operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü üyelerine silah ve mühimmat sağlayan, PKK/KCK'nın sözde genel kurye sorumlusu "Agit Gever" kod adlı Yılmaz Bayram'ı Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Haberler 04.08.2023 - 10:16 Son Güncelleme : 04.08.2023 - 13:03

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, terörist Yılmaz Bayram, 2011-2016da Hakkaride güvenlik güçleri ve sivillere yönelik eylemler ile 2015teki çukur eylemlerinde yer aldı.

Irakın kuzeyindeki Sincar ve Soran ile Suriyenin kuzeyindeki Haseke, Rumeylan ve Kamışlıdaki terör eylemlerine katılan Bayram, MİT tarafından hedef listesine dahil edildi.

ŞEHİR EYLEMLERİNDEN SORUMLU YPSNİN SÖZDE KURUCULARI ARASINDAYDI

MİT, Irakın kuzeyindeki Sincarda PKK/KCK-YBŞnin sözde genel kurye sorumlusu olarak faaliyet yürüten ve terör örgütü üyelerine silah ve mühimmat sağladığı belirlenen Bayrama yönelik operasyon başlattı.

Agit Gever kod adlı terörist Yılmaz Bayram, Irakın kuzeyindeki Sincarda MİT tarafından etkisiz hale getirildi. Terörist Bayramın sevkiyat hazırlığı yaptığı silah ve mühimmat ise imha edildi.

MİTin etkisiz hale getirdiği terörist Bayram, aynı zamanda PKK/KCKnın Türkiyede gerçekleştirilen şehir eylemlerinden sorumlu yapılanması YPSnin sözde kurucuları arasında yer alıyordu.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git