''Mobil bankacılık'' dolandırıcılığı: 48 kişiye gözaltı kararı

İnternet ve mobil bankacılık hesaplarına erişerek 2 milyon 700 bin liraya yakın dolandırıcılık yaptığı belirlenen 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul, Gaziantep ve Manisa'da eş zamanlı yapılan operasyonda 43 kişi gözaltına alındı.

Haberler 20.02.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavclnn Kaçakçlk ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafndan yaplan soruturma kapsamnda, 6 aylk teknik ve fiziki takip neticesinde 48 üphelinin 44 eylemi belirlendi. üpheliler tarafndan gerçekletirildii tespit edilen 44 eylemde toplamda 1 milyon 832 bin zarar ve 866 bin 700 TL tutarnda blokeli tutar olduu tespit edildi.

BÜYÜK DOLANDIRICILIK

48 üpheli hakknda bugün itibariyle gözalt karar verildi. üphelilerin bankaclk sistemlerinde kaytl GSM numaralarnn madurlarn bilgisi olmadan GSM operatör firmalarndan hat tama ilemleri gerçekletirdikleri, bu ekilde elde etmi olduklar yeni sim kart ile banka çar merkezinin arand ve güvenlik admlar yantlandktan sonra yeni sim kart üzerindeki blokenin kaldrld ve SMS ifrelerin yeni sim karta yönlendirildii, ardndan madura ait internet/mobil bankaclk hesaplarna eriilerek kredi tanmla, karta nakit avans ilemleri gerçekletirilip hesapta bulunan bütün parann üpheli üçüncü kiilerin hesaplar veya ödeme sistemi kurulular hesaplarna havale/EFT yaplmak suretiyle haksz kazanç temin ettikleri tespit edildi. stanbul, Gaziantep ve Manisada düzenlenen e zamanl operasyonda 43 kii gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git