Mucize çocuk öldü!

Bingöl'de 41 yıl önce terör saldırısından kurtulan belediye başkanının yeğeni vefat etti

Haberler 21.04.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde, 41 yl önce annesi, kardei ve kendisi ehit edilen eski Belediye Bakan Hikmet Tekine urad terör saldrsndan mucizevi ekilde yara almadan kurtulan yeeni 49 yandaki Selma Dopdoru, solunum yetmezlii nedeniyle tedavi gördüü hastanede yaamn yitirdi.

Teröristlerin ehit ettii Tekinin yeeni Selma Dopdoru, önceki gün solunum yetmezlii ikayetiyle Bingöl Devlet Hastanesine kaldrld.

Doktorlarn çabalarna karn kurtarlamamayan Dopdorunun hastaneden alnan cenazesi, Genç Merkez Camisinde klnan cenaze namaznn ardndan Küpar Mezarlnda topraa verildi.

- Bizim için mucize çocuktu

ehit Belediye Bakan Tekinin aabeyi emekli albay Saim Tekin, yeeninin ölümünden duyduu üzüntüyü dile getirdi.

Tekin, unlar kaydetti:

Annem, kardelerim Ahmet ve Hikmet ile Genç ilçesine ablamn evine iftara gidiyorlar. Akam eve dönerken yeenin Selma da onlarla dönmek istiyor. Onlar tayan otomobil Genç yolunda pusuya düürülüyor. Annem, saldr srasnda o zaman 8 yanda olan Selmann üzerine kapanyor. Vahi saldrda annemin vücudundan 27 kurun çkarld. Selma mucize eseri yara almadan kurtuldu. Vahiler görmemiler, görselerdi onu da öldüreceklerdi. O kadar vahi bir saldryd. O yüzden Selma bizim için çok önemli, mucize bir çocuktu. Saldrdan sonra travma geçirdi ve bir daha kendisine gelemedi. 25 yla yakn yataa baml olarak yaad. Onun saldrdan mucize eseri kurtulmu olmas bizim için onu öncelikli yapmt. Ölümü tekrar biz o olay hatrlatt. Üzüntümüz tekrarland. Allah rahmet eylesin.

- MHP Milletvekili Arzu Erdem

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Arzu Erdem de sosyal medya hesabnda yapt paylamda, aileye basal dileinde bulundu. Erdem mesajnda, 12 Austos 1979da hain saldr sonucu annesi ve kardeiyle ehit düen Bingöl Belediye Bakanmz Hikmet Tekinin yeeni Selma Dopdoru ablam hakkn rahmetine kavumutur. Rabbim mekann cennet eylesin. ifadelerini kulland.

- Olay

Belediye Bakan Tekinin otomobili, 12 Austos 1979da Bingölün Genç ilçesi çmeler mevkisinde teröristlerce pusuya düürülmü, saldrda Tekin, annesi ve kardei ehit olurken, yeeni Selma yara almadan kurtulmutu.

Saldrda anneannesinin üzerine kapanmasyla yara almadan kurtulan ve MS hastas Dopdoru, yllardr yataa bal olarak yaamn sürdürüyordu.

- Hikmet Tekin kimdir?

Hikmet Tekin, 1950 ylnda Bingölde dodu, ilk ve orta örenimini Bingölde tamamlad. Bingöl Lisesinden mezun olduktan sonra eitim hayatn Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde tamamlad.

Bir süre Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) çalt. KYK stanbul Atatürk Örenci Yurdu müdür yardmcl ve Elaz Örenci Yurdu müdürlüünü yapt. 11 Aralk 1977 Mahalli dareler Seçimlerine MHPden aday gösterilen Tekin, oylarn yüzde 33ünü alarak 27 yanda Bingöl Belediye Bakan seçildi.

Ana Sayfaya Git