Müebbet isteniyor!

Eşini yakarak öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet istemi

Haberler 09.06.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde, evde tartt 3 çocuk annesi ei Güllü Ylmaz (33) yakarak öldürülen Can Ylmaz (36) hakknda, arlatrlm müebbet ve 20 yla kadar hapis istemiyle dava açld. ddianamede, olaydan yaral olarak kurtulan çiftin 9 yandaki kznin babasnn olay nasl gerçekletirdii anlatmna da yer verildi.

Ergani ilçesinde uyuturucu bamls olduu öne sürülen 3 çocuk babas Can Ylmaz, 17 Ekim 2019 günü servis aracnn ön koltuunda oturduu gerekçesiyle ei Güllü Ylmaz ile tartt. ddiaya göre Ylmaz, evde bidonda bulunan benzini kendisi, kz ve ei Güllünün üzerine döküp, atee verdi. Güllü Ylmaz, alevler içinde ikinci kattaki evlerinin penceresinden atlad. Ar yaral olarak hastaneye kaldrlan kadn, 12 gün süren yaam mücadelesini kaybetti.

Ei Güllü Ylmaz öldürdüü srada yaralanp, 11 gün tedavi görmesinin ardndan tutuklanan Can Ylmaz hakknda yürütülen soruturma kapsamnda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianame tamamland.

BLNC AçIKKEN POLSE KOCAM BEN YAKTI DEM

Güllü Ylmaz, ei tarafndan yakldktan sonra kaldrld hastanede bilinci açkken polise verdii ifade iddianamede yer ald. Güllü Ylmazn polis ekiplerine yüksek sesle Kocam beni yakt dedii ortaya çkt. Adli Tp Kurumunun hazrlad rapora göre, Ylmazn ölümünün vücudu yüzde 50-60n tutan 2-3üncü derecede yank ve gelien komplikasyonlar sonucu meydana geldiinin tespit edildii de iddianamede kaydedildi.

BABASININ KENDLERN NASIL YAKTIINI ANLATTI

Olayda yaral olarak kurtulan çiftin 9 yandaki kz, babasnn olay nasl gerçekletirdiini anlatt ifadeleri iddianamede yer ald. Babasnn annesine yumruklu saldrda bulunduu anlatan çocuk, iddianameye yansyan ifadesinde, babasnn banyoya giderek içinde bir sv bulunan pet ieyi getirdiini, ardndan annesinin üzerine döktüünü, daha sonra da kendisinin üzerine bir miktar döktüünü belirtti. Olay srasnda babasnn elinde çakmak olduunu anlatan çocuk, annesinin çakma almaya çaltn, babasnn vermediini ve çakma yaktn söyledi. Annesinin alev aldn, annesinden çkan alevlerin babasna bulatn daha sonra odann alev aldn, aktaran çocuk, kendisinin de sol kolunun yandn, annesinin çok fazla alev aldn, balkona çkp baktnda ise annesinin sokakta yerde yandn gördüünü ifade etti.

YANGININ NASIL çIKTIINI BLMYORUM

Sank Can Ylmazn güvenlik güçleri ve savclkta verdii ilk ifadesinde, servis aracnn ön koltuunda oturduu gerekçesiyle eiyle tarttn, bu srada banyodan getirdii benzini hem kendi üzerine hem de Güllü Ylmazn üzerine döktüünü, kznn üzerine annesine sarlrken dökülmü olabileceini ileri sürdü. Ylmaz, kibrit ya da çakmakla ile yakmadn, yangnn nasl çktn bilmedii, üzerine atl suçlamay kabul etmeyip, piman olduunu söyledi.

MÜEBBET VE 20 YILA KADAR HAPS STEM

Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinin kabul ettii ve ilk durumas 14 Eylülde görülecek olan davann iddianamesinde, Ee kar canavarca hisle kasten öldürme, çocua ve altsoya kar canavarca hisle öldürmeye teebbüs suçlanan sank Can Ylmazn arlatrlm müebbet hapis ve 13 yldan 20 yla kadar hapis ile cezalandrlmas istendi.

Öte yandan, anneleri öldürülen 13, 9 ve 3 yandaki çocuklar Ergani 1inci Asliye Hukuk Mahkemesince bakma muhtaç olduklar için koruma altna alnrken, vasi atanmasna karar verildi.

Ana Sayfaya Git