Muhtar nokta kurdu

Muş'ta köylerinin girişini zincirle kapatan muhtar kontrol noktası kurdu

Haberler 20.05.2020 - 23:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Varto ilçesine bal çmeler köyünün muhtar, yeni tip korona virüs (kovid-19) salgnna kar zincir çektii köyün giriinde kontrol noktas oluturdu.

Muhtar Güven Gedik, salgna kar köyün giriini zincirle kapatt. Giri çk yapmak isteyenlerin ateini ölçüp uyarlarda bulunan Gedik, yabanclarn köye giriine ise müsaade etmiyor.

Özel izinle ehir dndan köye gelenlere 14 gün karantina uygulanarak evden çkmasna ve baka biriyle temas etmesine izin vermediklerini belirten Gedik, gazetecilere yapt açklamada, köyde yal ve kronik hastalarnn fazla olmasndan dolay tedbir almaya çaltklarn söyledi.

Baka köyden ve ehir dndan gelen yabanclar köye almadklarn vurgulayan Gedik, unlar aktard:

KONTROL NOKTASI OLUTURDU

Köylülerimizin ortak kararyla köyümüzün giriine zincir çekip kapatarak koronadan dolay köyümüze giri çk yasaktr pankartmz astk ve giri çklarda ate ölçmeden kimseyi köye sokmuyoruz. Köyümüze baka köyden ve ehir dndan gelen yabanclar almyoruz. ehir dndan özel izinle gelen köylülerimize ise 14 gün evden çkmama artyla karantinaya alyoruz. Türkiyenin birçok ilinde yaayan köylülerimiz var gelmek istiyorlar, gelen olursa da kesinlikle 14 gün karantina uyguluyoruz, evlerinden darya çkmalarna izin vermiyoruz.

Bursadan bir ay önce özel izinle köye geldiini belirten brahim Bingöl, Köyüme geldiimde muhtarn uyarlarn dikkate alarak kimseyle hiçbir temasta bulunmayarak 14 gün karantinada kalp kendimi izole ettim. Salgnn köyümüze tanmamas için muhtarmz önlem alm çok yerinde bir karar, çünkü köyümüzde yal ve kronik hasta saymz çok fazla. diye konutu.

Ana Sayfaya Git