Mülteci olduk

Şanlıurfa’da sıra gecelerinde ve düğünlerde müzisyenlik yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Dörtkardeş, pandemi sürecinde yaşadığı ekonomik sorunlara isyan edip müzik aletini yere atıp çekiçle vurdu. Dörtkardeş, “Şu an iş yerim kapalı evim kira durumumuz gözler önünde. Yani bin TL’lik aylık aldık ama çoğu yararlandı çoğu da yararlanmadı. Kendi memleketimizde mülteci olduk” dedi. CHP Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz de “Bu süreçte epey görmezden gelinen, isyan edince, birkaç ay cüzi bir miktar yardım yapılan müzisyenlerin durumu hala çok kötü” dedi.

Haberler 26.04.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfal Müzisyen Hüseyin Dörtkarde, pandemi süreci boyunca yaad ekonomik sorunlar nedeniyle Buradan Cumhurbakanna sesleniyoruz. Artk malzemeleri atp kryoruz diyerek elektronik müzik donanmn yere frlatp, çekiçle vurdu.

KEND MEMLEKETMZDE MÜLTEC OLDUK

anlurfal Müzisyen Hüseyin Dörtkarde, Bizler anlurfal müzisyenler olarak çok zor durumdayz. Bir yldr Covid-19 salgn nedeniyle herhangi bir yardmdan faydalanamyoruz. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Allah rzas için anlurfadaki olsun Türkiye genelindeki müzisyenler olsun gerçekten skntlar içindeyiz. u an i yerim kapal evim kira durumumuz gözler önünde. Yani bin TLlik aylk aldk, ama çou yararland çou da yararlanmad. Kendi memleketimizde mülteci olduk. Durumumuz içler acs üç evladm var, kiracym kiram ödeyemiyorum. Yani bin TLlik aylk aldk ama çou yararland çou da yararlanmad diye konutu.

KADERNE TERKEDLEN BU NSANLAR ZORLU HAYAT ARTLARIYLA NASIL MÜCADELE EDECEK?

anlurfal müzisyenlerin durumuna dikkat çekmek için müzisyen Dörtkardein müzik aletini parçalama görüntülerini sosyal medyada paylaan CHP Haliliye lçe Bakan brahim Halil Alagöz, Düün salonlar ve sra gecelerinde çalarak geçimini salayan bu kardeimiz, seslerini cumhurbakanna duyurabilmek için çekiçle müzik aletini krp parçalam. Devletin verdii komik yardmdan çou müzisyenin de yararlanamad bu durum daha ne kadar devam edecek? Kaderine terkedilen bu insanlar zorlu hayat artlaryla nasl mücadele edecek? açklamasn yapt.

Ana Sayfaya Git