"Müsilaj" operasyonunda gözaltı sayısı 263'e yükseldi

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekiplerince 16 ilde dün eş zamanlı başlatılan "müsilaj" operasyonunda gözaltı sayısı 263'e yükseldi.

Haberler 28.05.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, KOM ekiplerinin, Adana, Antalya, Aydn, Balkesir, Bursa, çanakkale, stanbul, zmir, Mersin, Mula, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldakta dün sabah saatlerinde e zamanl müsilaj ad verilen operasyon düzenledii anmsatld.

SAHL ERDNDE

Açklamada, turizm sezonu öncesi sahil eridindeki illerde düzenlenen operasyonun, turizm iletmelerini zor kullanarak çaltrdklar, devlet büyüklerinin adn kullanmak suretiyle madurlar dolandrdklar, kar çkanlar tehdit ettikleri, suç örgütüne maddi menfaat saladklar, sahte çar merkezleri araclyla dolandrclk yaptklar belirlenen mafya tipi organize suç örgütleri ve bunlara silah salayan gruplara yönelik düzenlendii hatrlatld.

13 AYRI SUç ÖRGÜTÜ

Toplam 13 organize suç örgütü kapsamnda arananlar ile bunlara ruhsatsz silah temini salayan 17 suç grubuna yönelik operasyonda u ana kadar 263 üphelinin gözaltna alnd bildirilen açklamada, 52 firari zanlnn ise arand belirtildi.

Operasyon kapsamndaki aramalarda, 175 tabanca, 41 tüfek, 2 bin 630 fiek, çok miktarda kesici, delici alet, sentetik hap, sentetik ecza, esrar ve metamfetamin ele geçirildii ifade edilen açklamada, 1 milyon 605 bin lira 10 bin avro ile çok sayda usulsüz düzenlenmi çek ve senede de el konulduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git