Muşlular, Trabzonlu kardeş belediye heyetini davul zurnayla karşıladı

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla Belde Belediyesi "Kardeş Şehir Buluşması" kapsamında Muş'a gelen Trabzon'un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve beraberindeki heyeti davul zurna ile karşıladı.

Haberler 26.10.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düzkla Belde Belediyesi önünde davul zurnayla karlanan heyet, daha sonra folklor ekibiyle halay çekti ve horon oynad.

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan programda konuan Bakan Genç, en çok mutlu olduu programlardan birinde yer aldn söyledi.

Düzkla Belediyesi ile karde belediye olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduunu dile getiren Genç, öyle konutu:

Düzkla ile karde olduk, bir olduk, beraber olduk ve bir gönül köprüsü oluturduk. Genç kardelerimiz, kzlarmz, erkeklerimiz bizleri horonla karladlar. Biz de onlara halaymzla beraber elik etmeye çaltk. Ayn zamanda horonla halayn kardeliini beraber yaadk. Bin yl önce Sultan Alparslann bu topraklara giriiyle Mu ile beraber balayan bu kardelik hukuku u anda bütün Anadoluya yayld. Maalesef 100 yl önce olduu gibi bu topraklarda gözü olanlar, bu topraklar emperyal amaçlar uruna bölmek isteyenler, bizim kardeliimizi de bölmek istediler. Bu kardelik hukukunu ortadan kaldrmak istediler ama çok ükür bunu baaramadlar, baaramayacaklar. Bu kardelik ilelebet bu topraklarda baladndan beri dimdik ayakta ve asaletli bir ekilde devam edecek.

Terör basks nedeniyle Dou ve Güneydou bölgelerinin çok skntlar çektiini hatrlatan Genç, öyle konutu:

Bu bölge, emperyal güçlerin oyunca olan terörün basks altnda çok sknt çekti ama çok ükür u anda geldiimiz noktada Sayn Cumhurbakanmz Edirne neyse Muta odur, Trabzon neyse Diyarbakrda odur, Hakkari neyse zmirde odur bütün anlayyla ülkemizin her toprana büyük bir özveriyle hizmet yapt. Dimdik ayakta olalm. Biz yeryüzündeki sradan milletlerden ve devletlerden deiliz.

Düzkla Belde Belediye Bakan Hüseyin Kasak ise 30 yldan bu yana böyle bir coku, böyle bir heyecan görmediklerini ifade etti.

Ortahisar Belediyesi ile kardeliklerinin 3 ay önce baladn kaydeden Kasak, nallah bundan sonra da karde belediyemizin desteiyle Sayn Cumhurbakanmz ve bakanlarmzn desteiyle üstümüze ne düerse hizmete hazrz. dedi.

Trabzondan Mua gelen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Bakan Bekir Aktürk ise Trabzon ile Mu arasndaki yaantda hiçbir fark olmadn belirterek, unlar kaydetti:

Muhtarlar olarak 81 ilde evimiz var, kardelerimiz var. Trabzonluyum. Bundan yllar önce bize söylense Trabzonlu muhtarlar ile Mulu muhtar bir araya gelecek belki kimse inanmazd ama biz u an konfederasyon olarak kuzeyiyle güneyiyle dousuyla batsyla bütün inançlarda ve bütün siyasi görülerle bir aradayz, tek yumruuz. Hiçbir sorunumuz yok.

Bakan Genç, Kasaka Trabzonspor formas hediye etti. Program, fotoraf çekilmesiyle sona erdi.

Programa, Ortahisar Belediye Bakan Yardmcs Cokun ahin, öteki ilgililer ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git