Muş'ta immün plazma ile iyileşen Kovid-19 hastası alkışlarla taburcu edildi

Muş'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisiyle yatırıldığı hastanede, immün plazma tedavisi uygulanarak sağlığına kavuşan Veli Karabulut, hastaneden alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Haberler 07.05.2020 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Devlet Hastanesinde koronavirüs tehisi konan ve immün plazma tedavisi uygulanan Karabulutun (40) tedavisi tamamland.

Salna kavuan Karabulut, doktor ve hemirelerin alklar eliinde taburcu edildi.

Mu Devlet Hastanesi Bahekim Yardmcs Cihan Büyüksütçü, gazetecilere yapt açklamada, plazma tedavisi uyguladklar kiiyi tabucu ettiklerini, 3 kiinin durumunun iyiye gittiini söyledi.

ALKILARLA TABURCU EDLD

Bu süreçte salna kavuan hastalarn dier hastalar için ba yapmasnn önemli olduuna vurgu yapan Büyüksütçü, öyle konutu:

Bunun tedavide etkin bir rol oynadna ahit olduk. Muta ilk kez 4 hastaya bu tedaviyi uyguladk. Hasta bize gelmeden önce ciddi nefes darl, ate ve öksürüüyle birlikte klinii seyretmekteydi. Biz güncel tedavileri uyguladk ama 7. gününde tedavilerin bir üst basamaa çkmas gerektiini öngörüp hastanemizin tedavi takip biriminin koordinasyonuyla birlikte hastada plazma tedavisi uygun olabileceini, hastann fayda görebileceine inandk ve nitekim üç gün önce hastaya tedavi verdikten sonra hzl bir iyileme gördük. Hastann klinik durumu, laboratuvar deerleri gayet iyi ve kendi yürüyerek buradan çkp taburcu oldu.

Salna kavumann mutluluunu yaayan Karabulut ise yetkililere ve salk çalanlarna teekkür ederek, ihtiyaç halinde baç olabileceini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git