Muş'taki aileler

Muş'ta çocukları dağa kaçırılan 3 aile, HDP binası önünde oturma eylemi yaptı

Haberler 20.05.2021 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan 3 aile, partinin il bakanl önünde oturma eylemi yapt.

çocuklarna kavuma ümidiyle Diyarbakr annelerinin balatt eyleme destek veren Mulu Teker ve Özcan ailelerinin, HDP l Bakanl önünde sürdürdüü eyleme 2015 ylnda kzlar daa kaçrlan Yenilmez ailesi de katld.

Ellerinden düürmedikleri Türk bayraklaryla HDP l Bakanl önünde eylem yapan aileler, Halk düman parti, Evlatlarmz vereceksiniz, Ha HDP ha PKK, Türk-Kürt kardetir, HDP kalletir ve Halk Dolandran Parti yazl pankart açt.

Oturma eylemine yeni katlan anne Süheyla Yenilmez, gazetecilere, 2015 ylnda üniversite okuyan kznn PKK tarafndan kandrlarak daa kaçrldn söyledi.

Yenilmez, öyle konutu:

MUTAK ALELER

çocuumun geleceini, gözya hakkn istiyorum. Bana bir fotoraf, bir telefonu çok gördüler. 6 yldr alyorum. Evimde duramyorum. Hep yatakta yayorum. Sa ya da ölü çocuumu istiyorum. çocuumu 2015 ylnda Bitliste üniversite ikinci snf örencisiyken kandrp kaçrdlar. Ne kadar HDPye gittiysem bo gönderdiler, kaplarndan kovdular. Para, mal ve mülk istemiyorum, evladm istiyorum. Eylem yaparak çocuumu HDPden istiyorum. çocuum gelene kadar eyleme devam edeceim. Ne hakla çocuumu oradan kaçrp götürdüler. Daa gidecek, kaçacak çocuk deildi.

HDPden çocuunu isteyen anne ahinaz Özcan da her geçen gün eyleme katlan ailelerin saysnn arttn belirterek, çocuklarmz istiyoruz. HDPyi kapatsnlar. HDP evleri ykt, onlarn da evleri yklsn. Millet çocuunu yetitiriyor, PKK alp daa götürüyor. Bayram nasl geçirdik bilmiyoruz. Her gün çocuum gözümün önünde. Hiç unutamyorum. çocuum gelene kadar eylem yapacam. dedi.

2014 ylnda olu daa götürülen anne Gülbahar Teker ise HDP ve PKKdan korkmadn kaydederek, Olum yaral ve PKKnn elindeyken 4 defa orada ameliyat oldu. Kendisi bana anlatt. çocuklarmz HDPden istiyoruz. Lanet olsun HDPye. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git