Müşterinin ateşi ölçülecek

11 Mayıs'ta tekrar faaliyete geçecek berber ve kuaförlerin randevu sistemiyle çalışacağı açıklandı. Berber ve kuaförlere giden müşterilere galoş, maske ve eldiven verilecek, ayrıca her müşterinin ateşi ölçülecek.

Haberler 06.05.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu letmecileri Federasyonu Genel Bakan Bayram Karaka, 11 Maysta tekrar faaliyete geçecek berber ve kuaförlerin sürece hazr olduklarn belirterek, Tüm i yerleri randevu sistemi ile çalacak dedi.

ATE ÖLçER DE BULUNACAK

Üyelerini gerekli hazrlklar yapmalar için önceden uyardklarn ifade eden Karaka, bu kapsamda ihtiyaç duyulan tedbirleri almak için 4 günleri olduunu ve bu zaman güzel deerlendireceklerini dile getirdi. Karaka, 11 Mays itibaryla açlacak iletmelerin alacaklar tedbirleri 9 ana balk altnda belirlediklerini belirterek, öncelikle tüm i yerlerinin randevu sistemi ile çalacan, i yerinde mutlaka ate ölçer bulunacan bildirdi.

Bayram Karaka, kapdan giren her müterinin ateinin ölçüleceini ve bu ölçümlerin bir forma kaydedileceini söyledi.

MASKE VE ELDVEN VERLECEK

Müterilere galo, maske ve eldiven verileceini anlatan Karaka, iletmelerde mutlaka dezenfektan bulunacan, havlu, peçete gibi ürünlerin de tek kullanmlk olacan aktard.

Ustalarn kesinlikle maske takacaklarn belirten Karaka, unlar kaydetti: Kuaförlerde tek kullanmlk manikür, pedikür kitlerinden olacak. Müteriler malzemelerini ya kendileri getirecek ya da tek kullanmlk malzemeler kullanlacak. Ruj, fondöten birden fazla kiiye kullanlmayacak. Herkesin kulland ürün ayr olacak.

KOLTUKLAR ARASI MESAFE 1.5 METRE

Karaka, çalanlarn 2 beyaz i önlüü olacan, bunlarn her akam 60 derece scaklkta ykanacan ve ütüleneceini bildirdi.

Sosyal mesafenin korunacan, koltuklar arasnda 1,5 metre mesafe olacan belirten Karaka, bu önlemlerin 11 Maysa kadar alnmasn teminen hazrlandklarn ifade etti. Karaka, bu kurallara uymayan salonlarn, ikayet edilmesi gerektiini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git