Muzlar arasında 30 kilo kokain!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda muz yüklü konteynerde 30 kilo kokain ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Haberler 01.09.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçlk ve stihbarat Müdürlüü ekiplerince sorumluluk bölgesine gelen gemiler ve tadklar yükler, uyuturucu kaçakçl yönüyle risk analizine tabi tutuldu. Ticaret Bakanl bilgi sistemleri üzerinden yürütülen incelemede Güney Amerikadan, spanya aktarmal, Mersin Limanna getirilen bir konteyner riskli olarak deerlendirildi. Geminin limana yanamas ve söz konusu konteynerin gemiden tahliyesi sonrasnda harekete geçen Gümrük Muhafaza ekiplerince üpheli konteyner x-ray tarama sistemine sevk edildi.

KOKAN ELE GEçRLDE

Gerçekletirilen tarama neticesinde konteynerin yasal yükü arasnda üpheli younluk saptand. Arama hangarna alnan konteynerde yaplan aramada dedektör köpekler, muz kolileri arasnda bulunan siyah renkteki 3 srt çantasna tepki verdi. Bulunduklar yerden çkarlarak açlan srt çantalar içerisinde toplam 30 kilo kokain ele geçirildi.

Mersin Cumhuriyet Basavcl nezdinde, Gümrük Muhafaza, Emniyet ve Jandarma birimlerinin i birlii ile yürütülen soruturma kapsamnda, uyuturucu sevkiyat ile balantl olduu düünülen 3 kii tutukland.

Ana Sayfaya Git