Nam-diğer Jet Fadıl, Fadıl Akgündüz, kaçacak diye tutuklandı

İşadamı Fadıl Akgündüz 'her an kaçabilir' iddiası ile tutuklandı. Kamuoyunda "Jet Fadıl" olarak bilinen işadamı Fadıl Akgündüz, 'Nitelikli dolandırıcılık' gerekçesiyle tutuklandı.

Haberler 22.12.2015 - 16:13 Son Güncelleme : 22.12.2015 - 16:13

İşadamı Fadıl Akgündüz her an kaçabilir iddiası ile tutuklandı. Kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen işadamı Fadıl Akgündüz, Nitelikli dolandırıcılık gerekçesiyle tutuklandı.

Bayrampaşada Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrımenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan Fadıl Akgündüz sevk edildiği İstanbul 9uncu Sulh Ceza Hakimliğince, tacir ve ya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan tutuklandı.

SUç DUYURUSUNDA BULUNMUŞLARDI: Akgündüz hakkında yapılan suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında akşam saatlerinde çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına getirilen Fadıl Akgündüz savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

AYLIK GELİRİ 5 BİN TL: İstanbul nöbetçi 9uncu Sulh Ceza Hakimliğindeki kimlik tespitinde aylık gelirinin ortalama 5 bin TL olduğunu belirten Akgündüz, sabıkasız olduğunu söyledi.

TAMAMEN TİCARİ OLAYLAR: Üzerine atlı suçlamaların tamamen ticari olaylarla ilgili olduğunu belirten Akgündüz, ifadesinde şunları söyledi: İstanbul Bayrampaşada aile şirketimizin yaptığı bir proje vardır. Dünya İslam Konferansında da dünyanın ilk İslam otelini yapmış kişi olarak ödül aldım. Bu proje 7 hilal sertifikası almış bin 300 odalı bir otel. Bu otelin arsasının Caprice firması almış. Proje gelirinin yüzde 20sine tekabül eden odaları devremülk olarak satışa açmış. Nisan 2014e kadar da bu yüzde 20lik kısmın yüzde 17lik kısmını satmış. Buradan elde edilen tüm gelirleri Maliye müfettişliğince de burada kullanıldığı ispat edilmiş.

BENİ ENGELLEMEYE YÖNELK HABERLER: Bu satış yüzde 17e ulaşmış iken medyada yapılan bazı haberler bu haberler de beni engellemeye yönelik haberlerdir. Bu proje büyük bir projedir. Böyle haberlerle netice olarak bu proje 1,5 yıl önce durdu. Bu da mağduriyetlere sebep oldu. Yüzde 85i bitmişti. Geciken bu projede her gün şirket ve insanlar mağduriyetlere uğruyorlar.

Ana Sayfaya Git