Namazı evde kılın çağrısı

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlara namazlarını evde kılma tavsiyesi

Haberler 21.11.2020 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca hazrlanan cuma hutbesinde, Kovid-19 tedbirlerine uymann herkesin vazifesi olduu belirtilerek, bu süreçte risk altnda olan 65 ya üstü ve kronik rahatszl bulunan vatandalarn namazlarn evlerinde klmalar gerektii ifade edildi.

Cennet: Müminleri bekleyen sonsuz nimet konulu cuma hutbesi, Türkiye genelindeki camilerde okundu.

zzet ve celal, ikram ve kemal sahibi olan Allahn, kullarna dünya ile balayp ahirete uzanan bir hayat bahettii kaydedilen hutbede, dünyada yaplanlarn karlnn, ahirette mükafat veya ceza olarak görüleceine dikkat çekildi.

man edip faydal iler yapmak için akln, yüreini, yeteneklerini, maln ve imkanlarn seferber edenlerin cennetle müjdelendii hatrlatlan hutbede, Ama hakk inkar edip hakikate srtn dönerek kötülük yolunda ömrünü harcayanlar ac bir azapla uyard. Esiz nimetlerle bezenmi olan cennet, bar ve huzurun daim olduu ebediyet diyardr. Allahn rzasn gözeterek yaayan, ibadetlerini ihlasla eda eden, güzel ahlaktan taviz vermeyen kullarn ödülüdür. Rabbimize ve sevdiklerimize kavuacamz sevinç ve mutluluk yuvasdr. ifadelerine yer verildi.

Hicr Suresi 46nc ayetindeki Selametle ve güvenle girin cennete ifadesine yer verilen hutbe öyle devam etti:

Her türlü ac, keder, hastalk ve sknty arkalarnda brakan cennetliklerin durumu Kuran- Kerimde öyle anlatlr: Nihayet oraya vardklarnda cennetin kaplar açlr ve cennet bekçileri onlara öyle der: Selam olsun size! Ho geldiniz. Haydi, ebedi kalmak üzere buyurun, girin cennete! Artk ne hüzün ne hasret ne de zorluk vardr. Engin rahmeti ve cömertliiyle kullarn karlayan Yüce Allah, dünyadaki gayretlerinin karln onlara eksiksiz biçimde lütfetmitir.

- Cennete girmek için imanla ve umutla çalalm

Kuran- Kerimde ve hadis-i eriflerde çeit çeit cennet nimetlerini anlatarak müminleri iyilie tevik eden canl tasvirlerin olduu hatrlatlan hutbeye, öyle devam edildi:

Anlatmakla bitmeyen bu güzellikler hakknda Rabbimizin öyle buyurduunu Peygamberimiz bize nakleder: Ben salih kullarm için cennette hiçbir gözün görmedii, hiçbir kulan iitmedii ve hiçbir insann hayal edemeyecei birtakm nimetler hazrladm. O halde geliniz, yollar çetin de olsa cennete ulamak için sabr ve sebat göstermeye, hayr ve hasenat ilemeye devam edelim. Rabbimiz bizden raz, biz de Rabbimizden raz olarak cennete girmek için imanla ve umutla çalalm.

- Kovid-19 tedbirlerine uymak hepimizin vazifesi

Tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de salgn hastalkla büyük bir mücadele içinde olunduu vurgulanan hutbede, Maske, mesafe ve temizlie riayet etmenin yannda salmz için alnan tüm tedbirlere uymak hepimizin vazifesidir. Bu süreçte risk altnda olan 65 ya üstü muhterem büyüklerimizden ve kronik rahatszl bulunan kardelerimizden namazlarn evlerinde klmalarn istirham ediyoruz. Unutmayalm ki tedbirlere riayet ettiimiz müddetçe hem bu çetin imtihanmzdan baaryla çkacak hem de mükafata nail olacaz inallah. uyarsnda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git