Ne şebeke ama!

Sri Lanka menşeli bir petrol şirketini 10 bin dolar, Curaçao Futbol Federasyonu’nu ise 64 bin euro dolandıran 4’ü yabancı uyruklu 6 şüpheli, Adana Emniyet Müdürlüğü’nün 3 ilde düzenlediği operasyonla yakalandı. Şüphelilerden Nijerya uyruklu Daniel Chima Oputa (26) ile Joshua Moses Obaje’nin (21), banka hesaplarını kullandıkları Ahmet Koyuncu (27) ve Rumeysa Aslan’a (25) Türkiye’ye futbolcu olarak geldiklerini, gönderilen paraların ise transfer ücreti olduğunu söyledikleri öne sürüldü.

Haberler 09.11.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sri Lanka meneli bir petrol irketi, birlikte çalt Amsterdam limanndaki irketten hizmet masraflarnn ödenmesi için e-posta ald. Bunun üzerine irket, masraf karl olan 10 bin dolar, kendilerine gönderilen Uluslararas Banka Hesap Numarasna (IBAN) aktard. Daha sonra irketten masraflarn ödenmediiyle ilgili bir e-posta daha alan yetkililer, dolandrldklarn anlad. Yaplan aratrmalar sonucu IBANn Türkiye merkezli olduu anlald. irketin ikayeti üzerine Sri Lanka Dileri Bakanl, durumu Türkiye Cumhuriyeti Dileri Bakanlna bildirdi. Parann, Adanadaki bir hesaba aktarldnn belirlenmesi ile l Emniyet Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri harekete geçti.

5 AY BOYUNCA TAKP ETTLER

ebekenin, Türkiyede yaayan Nijerya uyruklu Joshua Moses Obaje, Onuebuchi Samson Anslem, Daniel Chima Oputa, Mali uyruklu Katimi Berthe (27), Ahmet Koyuncu ve Rumeysa Aslandan olutuunu belirleyen ekipler, takip balatt. 5 aylk teknik takipte üphelilerin, uluslararas irketlerin kurumsal e-posta adreslerini taklit ederek birlikte çalt irketlerle irtibata geçtii, binlerce dolar ve euroluk vurgun yapt belirlendi.

KAMP MASRAFLARINI STEDLER

Hollandadaki bir kamp tesisi ileten irketin kurumsal e-posta hesabn taklit eden ebekenin, Curaçao Futbol Federasyonu ile temasa geçtii, ülkenin milli takmnn kamp masraf olan 64 bin euronun gönderilmesini istedii belirtildi. Yine bu parann da Adanadaki IBANa yolland tespit edildi. ebekenin yabanc üyelerinin hesap hareketliliinin 985 bin dolar ve 350 bin euro olduu, Türk üyelerinin ise hesaplarna yatan paralar bu kiilere verdikleri belirlendi.

FUTBOLCU OLDUKLARINI ÖNE SÜRMÜLER

Ekipler, 2 Kasmda Bursa, Antalya ve anlurfada operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere yaplan e zamanl basknlarda 6 kii gözaltna alnd. Emniyete götürülen üphelilerin, suçlamalar reddettii, hesaplarndaki paralar ailelerinin gönderdiini öne sürdüü örenildi. üphelilerden Obaje ile Oputann, banka hesaplarn kulland Ahmet Koyuncu ve Rumeysa Aslana, Türkiyeye futbolcu olarak geldiklerini, gönderilen paralarn ise transfer ücreti olduunu söyledikleri öne sürüldü.

3 ÜPHEL TUTUKLANDI

lemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden Daniel Chima Oputa ile Joshua Moses Obaje ve sevgilisi Rumeysa Aslan çkarldklar mahkemece tutuklanrken, Onuebuchi Samson Anslem, Katimi Berthe ve Ahmet Koyuncu ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git