Nebi haftası başlıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Çocukların ötelendiği, ihmale ve istismara maruz kaldığı, temel haklarından mahrum edildiği, hatta sadece kız evlat olduğundan dolayı ayrıma tabi tutulduğu bir çağ, merhamet ve insanlık sınavını kaybetmiştir." dedi.

Haberler 23.10.2020 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erba, Bakanlk Konferans Salonunda bu yl Peygamberimiz ve çocuk temasyla düzenlenen 2020 Yl Mevlid-i Nebi Haftas etkinliklerinin tantm toplantsna katld.

Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Üyesi Musa Cokunun Kuran- Kerim tilavetinin ardndan konuan Erba, 28 Ekim çaramba günü Hazreti Muhammedin doumunun sene-i devriyesi olduunu belirtti.

Erba, Mevlid-i Nebinin, Hazreti Muhammedin sünnet-i seniyyesini anlamak, yüce ahlakn örnek almak ve bugünün dünyasnn sorunlarn Nebevi referanslardan hareketle çözüme kavuturmak için önemli bir vesile olduunu ifade etti.

Bu yl Peygamberimiz ve çocuk temasyla düzenlenen 2020 Yl Mevlid-i Nebi Haftas etkinliklerine deinen Erba, Hazreti Muhammedin her konuda olduu gibi dünya hayatnn süsü ve nimeti çocua yaklam konusunda da en güzel örnek ve yol gösterici rehber olduunu kaydetti.

Hazreti Muhammedin çocuklara yönelik her türlü iddet, bask, öteleme ve istismarn sradanlat bir dönemde, çocuklarn haklarn en üst derecede savunup bu uurda en büyük gayret ve mücadeleyi ortaya koyduuna dikkati çeken Erba, küresel anlamda iletiim ve etkileimin çeitlenip yaygnlat bir dönemde iyi insan yetitirme sorumluluunu sadece aileye yüklemenin ciddi yanlg olduunu vurgulad.

BU çAA NASIL MERHAMET çAI DYEBLRZ?

Siber suçlar, terör örgütleri, bamllk tacirleri gibi çan tehdit ve tehlikelerinden çocuklarn korunmas ve istismarlarn önüne geçilmesinin eitimden emniyete, sivil toplumdan medyaya kol kola çalmay zorunlu kldn anlatan Erba, Unutmayalm ki manevi deerler ve toplumsal ahlak hiçe saylarak yaplan yaynlar nesillerin ve milletlerin geleceini ciddi derecede olumsuz etkilemektedir. Söz konusu yaynlarn kitlelerce alc bulmas, onlarn doru olduunu göstermeyecei gibi sorumlularna da hakl bir bahane sunmaz. dedi.

Erba, tarihi ve ilmi derinlie aina bir nesil ina etmenin sorumluluuyla hareket edilmesi gerektiini belirterek, öyle konutu:

Açkça ifade etmeliyim ki çocuklarn ötelendii, ihmale ve istismara maruz kald, temel haklarndan mahrum edildii, hatta sadece kz evlat olduundan dolay ayrma tabi tutulduu bir ça, merhamet ve insanlk snavn kaybetmitir. Ayeti kerimeyi hatrlayalm. Mekke döneminde onlardan birisine bir kz çocuu haberi verildii zaman yüzü utançtan simsiyah kesiliyordu. Yani biz o çaa, cahiliye ça diyoruz da bugün ayn anlay tayan insanlar nasl affedebiliriz? Ayn cahiliyeyi, o özellilii, o duyguyu demek ki 14 küsur asr sonraya tayabilen insanlar hala var. Bu çaa nasl merhamet ça diyebiliriz?

MEVLD KANDL PROGRAMI, DYANET TELEVZYONU VE TRT 1DEN CANLI YAYIMLANACAK

Mevlid-i Nebi Haftas dolaysyla Hazreti Muhammedin çocua ve çocuklua ilikin çizdii ufkun hakkyla anlalmas için gayret edeceklerini aktaran Erba, u bilgileri verdi:

Bu çerçevede Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann terifleriyle 26 Ekim Pazartesi günü saat 14.00te Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Mevlid-i Nebi Haftas Açl Programn gerçekletireceiz. 28 Ekim çaramba günü Ankara Kocatepe Camisinde düzenleyeceimiz Mevlid Kandili Program, Diyanet Televizyonu ve TRT 1den canl yaymlanacak.

6-8 Kasmda Uluslararas Mevlid-i Nebi Sempozyumu düzenleyeceiz. Salgn sebebiyle söz konusu sempozyum online gerçekletirilecektir. Bu sempozyumda Kurann nda ve Hazreti Peygamberin örnekliinde çocuun haklar, eitimi, çocukla iletiim ve çocuu kuatan güncel sorunlar bütün boyutlaryla ele alnacaktr.

Erba, hafta dolaysyla hazrlanan mevlidinebi.diyanet.gov.tr sitesinin eriime açldn bildirerek, hafta boyunca Diyanet TV ve radyolarnda da konuyla alakal pek çok programa yer verileceini kaydetti.

TRT DESTEYLE çZG FLM FORMATINDA DA HAZIRLANACAK

Bir müjdeyi vermek istediini belirten Erba, unlar söyledi:

Peygamber Efendimizi anlamak ve onun güzide ashabn tanmak amacyla hazrladmz, Karanlktan Aydnla Asr- Saadet ismiyle radyo tiyatrosu, ülkemizde bir ilk olarak bu hafta dinleyicileriyle bulumaya balayacaktr. 160 bölümden oluan Asr- Saadet radyo tiyatrosu 27 Ekim Sal gününden itibaren Diyanet Radyo ve Diyanet Risalet Radyoda yayna girecektir. nallah, dünyada bir benzeri olmayan bu çalma, TRTnin desteiyle çocuklarmz için çizgi film formatnda da hazrlanacak ve televizyon çekimleri yaplacaktr.

Programda, Mevlid-i Nebi Haftas dolaysyla hazrlanan sinevizyon ve ksa filmler gösterildi.

Programa, Ali Erban ei Seher Erba da katld.

Ana Sayfaya Git