Nefes kesen tahliye!

Jandarma Genel Komutanlığı sosyal medya hesabından "Tek teker bize yeter" notuyla paylaşılan görüntüler, Türk pilotların her türlü zor arazi koşulunda büyük bir ustalık ve motivasyon ile görev yaptıklarını ortaya koydu

Haberler 18.05.2020 - 01:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide operasyondan dönen askerleri tahliye etmek için helikopteri tek teker üzerinde bir tepeye indiren kahraman pilotun manevras ve Mehmetçiin helikoptere binmedeki ustal adeta nefes kesti.

l Jandarma Komutanlna bal Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri, bir süre önce kentin Ahpanos Vadisinde terör örgütü mensuplarna yönelik operasyon balatt.

Arazide arama tarama, keif, gözetleme yapan timler, operasyonunu tamamlayarak geri dönü için uygun bir tahliye ortam arad.

Sarp ve dalk olan bölgede hakim bir tepeye yürüyerek çkan timler, tahliye için hazr olduklarn ve konumlarn komutanla bildirdi.

l Jandarma Komutanl pistinden Skorsky helikopterlerle havalanan pilotlar, ksa sürede bölgeye ulaarak ini için uygun yer arad.

Bölgede uygun yer bulamayan pilot, helikopteri tek teker üzerinde timlerin bulunduu kayalk bölgeye indirerek bir dakika gibi ksa bir sürede birinci timi alarak havaland.

Bu timi tahliye ettikten sonra ayn bölgeye ikinci defa gelen pilot, yine helikopterini ayn pozisyonda ve tek teker üzerinde sarp kayaln zirvesine indirerek bölgede kalan dier timleri alarak l Jandarma Komutanlna güvenli ekilde ulatrd.

Operasyondan dönen Mehmetçiin tahliyesi srasnda pilotun zorlu arazide helikopteri kullanmadaki beceresi ile askerlerin helikopter pervanesi ve sarp araziye ramen rahatlkla helikoptere binmesine ilikin görüntüler sosyal medyada da büyük beeni toplad.

TEK TEKER BZE YETER

Jandarma Genel Komutanl sosyal medya hesabndan Tek teker bize yeter notuyla paylalan görüntüler, Türk pilotlarn her türlü zor arazi koulunda büyük bir ustalk ve motivasyon ile görev yaptklarn ortaya koydu.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel de sosyal medya paylamnda Tunceli Ahpanos Vadisi operasyonumuz. Allah kahramanlarmzn ayana ta dedirmesin. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git