Nehirde Kayboldular

Cizre'de Dicle Nehri'ne giren 2 işçi kayboldu. Yasın zengin'in 24 saat sonra cesedi bulundu.

Haberler 01.09.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde, Dicle Nehrine serinlemek için giren içiler Hasan çalayan (18) ve Yasin Zengin (24), akntya kaplarak kayboldu.

Olay, önceki gün saat 17.00 sralarnda Cizre ilçesi Kurtulu köyü yaknlarnda bulunan Dicle Nehrinde meydana geldi. Serinlemek için nehre giren ve yol yapm iinde çalan içilerden Hasan çalayan ve Yasin Zengin, akntya kaplarak gözden kayboldu. çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine jandarma, AFAD, itfaiye ve salk ekipleri sevk edildi.

K KY KAYBOLDU

Ksa sürede olay yerine gelen Cizre Belediyesi Su Alt Arama ve Kurtarma ekibi, iki içiyi arama ve kurtarma çalmas balatt. Olay duyan köylüler ise nehir kysna akn etti. Jandarmann geni güvenlik önlemi ald nehir kysnda, vatandalarn bekleyii sürerken çevre illerden Cizreye su alt arama ve kurtarma ekipleri de sevk edildi. Nehir kenarna gelen iki içinin yaknlar ise sinir krizi geçirdi. Gözü yal aileleri, vatandalar ve askerler teselli etmeye çalt.

BRNN CESED BULUNDU

Arama çalmalarnda, dün ölen saatlerinde Yasin Zenginin cesedine ulald. Cizre Belediyesi Su Alt Arama Kurtarma ekibince sudan çkarlan Zenginin cansz bedeni, otopsi için Cizre Devlet hastanesi Morguna götürüldü.

Cenazenin sudan çkarlmas srasnda, kyda bekleyen yaknlar Kürtçe atlar yakt. Sinir krizi geçirenlere, olay yerindeki salk ekipleri müdahalede bulundu.

Öte yandan, Cizre Kaymakam Faik Arcan, kaybolanlarn yaknlaryla birlikte arama çalmalarn izledi. Dier kayp Hasan çalayan arama çalmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git