Nehirde mahsur kalmışlardı

Hantepe Mahallesi'nden geçen Dicle Nehri kıyısında piknik yaparken su seviyesinin yükselmesiyle karşı kıyıda bir grup mahsur kaldı. Durumun 110 İtfaiye hattına bildirilmesiyle birlikte harekete geçen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri, su botu ile karşı kıyıda bulanan vatandaşları bulundukları yerden alarak güvenli bir şekilde kıyaya çıkardı.

Haberler 16.09.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanl su alt arama ve kurtarma ekipleri, Yeniehir ilçesinde piknik yaparken Dicle Nehrinde sularn yükselmesiyle mahsur kalan vatandalar su botlaryla kurtard.

Yeniehir ilçesine bal Hantepe Mahallesinden geçen Dicle Nehri kysnda piknik yapan aile, suyun yükselmesi ile kar kyda mahsur kald.

EKPLER KURTARDI

Durumun 110 tfaiye hattna bildirilmesiyle birlikte harekete geçen Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanlna bal su alt arama ve kurtarma ekipleri, su botu ile kar kyda bulanan vatandalar bulunduklar yerden alarak güvenli bir ekilde kyaya çkard. Vatandalar tfaiye Daire Bakanl su alt arama ve kurtarma ekiplerine gösterdikleri hassasiyetten dolay teekkür etti.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanl, Dicle Nehrinde her yl boulmalarn yaandn hatrlatarak vatandalara suyun çok olduu bölgelerde piknik yapmamalar uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git