Neler Oluyor! Bursa'da askeriyede zehirlenme vakası! Askerler hastaneye kaldırıldı

Manisa'da asker zehirlenme vakasının akabinde Bursa'dan da zehirlenme vakası hortladı. Bursa'da yedikleri yemekten zehirlenen askerlerden 10 tanesi hastaneye kaldırıldı.

Haberler 25.06.2017 - 02:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkeyi kasp kavuran asker zehirlenme vakalar uzunca bir süredir gündemdeki yerini korurken, ortaya türlü türlü iddialar atlmaya da devam ediyor. Manisada asker zehirlenmesi akabinde imdi de ursada son dakika asker zehirlenmesi vakas yaand. Büyükorhan lçe Jandarma Karakolunda akam yemeinden sonra fenalaan askerlerin zehirlendii bunun sebebinin de yedikleri yemek olduu örenildi. ursada zehirlenen 10 askerin hastaneye kaldrld örenildi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birlii Genel Sekreterliinden alnan bilgiye göre, Büyükorhan lçe Jandarma Komutanlnda yedikleri akam yemeinden sonra rahatszlanan 10 asker, 112 acil servis ekiplerince Bursadaki çekirge Devlet Hastanesine getirildi. Bulant ve kusma ikayeti olan askerlere gerekli müdahalede bulunulduu, genel salk durumlarnn iyi olduu bildirildi.

lçedeki bir lokantadan temin edilen ve askerlerin akam yemeinde yedikleri kymal yumurta, mantar çorbas, bulgur pilav ve yourttan gerekli tetkikler için örnekler alnd örenildi. Öte yandan, tedavileri tamamlanan baz askerlerin taburcu edildii belirtildi. Olayla ilgili soruturma sürüyor.

MANSADA ASKER ZEHRLENMESNDE TUTUKLULAR

Manisada 1inci Piyade Eitim Tugay Komutanlndaki, 731 askerin geçen cumartesi akam yedikleri yemek sonras zehirlenmesinin ardndan balatlan soruturma kapsamnda denetimde görevli olduu belirtilen 6 rütbeli asker gözaltna alnd.

Manisada 1inci Piyade Eitim Tugay Komutanl Albay Arif Seyhun Klasnda geçen 17 Haziranda akam yemeinden sonra 731 asker zehirlendi. Rahatszlanan askerler çevredeki çeitli hastanelerde tedavi altna alnmt. Ayn Tugay Komutanlnda bir önceki gece de datlan akam yemeinden 69 asker zehirlenmiti.

Pe pee yaanan zehirlenme skandallarnn ardndan nkara merkezli yemek irketi Rota Yemekçilik A..nin ihalesi feshedildi. Manisa Cumhuriyet Basavclnn karar üzerine 40 irket çalan gözaltna alnd.

9 K MAHKEMEYE SEVK EDLD

Manisa 1inci Piyade Eitim Tugay Komutanlndaki, 731 askerin geçen cumartesi akam yedikleri yemek sonras zehirlenme belirtileriyle tedaviye alnmalarnn ardndan balatlan soruturma kapsamnda gözaltna alnp, adliyeye sevk edilen yemek irketinin 25 çalanndan 16s serbest brakld.

Aralarnda yemek irketinin Genel Müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., gda mühendisleri ve açlarn da bulunduu 9 üpheli ise TCKnn 85/2 maddesinde yer alan, Taksirle bir kiinin ölümüne neden olmak ve çok sayda kiinin hayati tehlike geçirecek ekilde yaralanmasna sebebiyet vermek suçundan mahkemeye sevk edildi.

6 ASKER HAKKINDA YAKALAMA KARARI çIKARTILDI

Manisa 1inci Piyade Eitim Tugay Komutanlndaki, 731 askerin geçen cumartesi akam yedikleri yemek sonras zehirlenme olayyla ilgili yürütülen soruturma kapsamnda 6 asker hakknda yakalama karar çkarld. Subay ve astsubay rütbesindeki askerlerin Manisa 1inci Piyade Tugay komutanlnda gda denetleme bölümünde görevli olduu belirtildi.

6 K TUTUKLANDI

Soruturma kapsamnda, gözaltna alnp, adliyeye sevk edilen ve aralarnda yemek irketinin Genel Müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., gda mühendisleri ile açlarn da bulunduu 9 üpheli adliyeye sevk edildi. Savclkta ifadesi alnan yemek irketi çalanlarndan bazlarnn Suçlu deiliz! Muaeyene ve Kabul Komisyonunda da subay ve astsubaylar vard. Ne yaptysak onlarla beraber yaptk. biz suçluysak onlar da suçlu dedi.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 zanldan aralarnda yemek irketinin genel müdürü Ahmet Türkmen, irketin Manisa sorumlusu V.A.G. ve 4 aç tutukland.

Biri gda mühendisi 2si yardmc aç olmak üzere 3 kii ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Bugün haklarnda yakalama karar verilen ve gözaltna alnan klada yemek datm ve kontrol heyetinde bulunan 6 subay ve astsubay ile 15 üphelinin ise emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git