Nişanda havaya ateş açtı, 48 bin 700 lira ceza uygulandı

Gaziantep'te, katıldığı bir nişan töreninde çiftlerin kurdelesini kestikten sonra havaya tabanca ile ateş eden C.K., jandarmanın takibi sonucu yakalandı.

Haberler 07.08.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, 1 Austos günü Kozluyaz Mahallesinde meydana geldi. Mahallede yaplan nian merasiminde çiftlerin yüzüünü takan C.K., kurdele kestikten sonra yanndaki tabancay çkararak havaya rastgele ate etti. ehitkamil lçe Jandarma Komutanl ekipleri ellerine ulaan görüntüler üzerine havaya ate eden kiinin C.K., olduunu belirledi. C.K., jandarma tarafndan gözaltna alnarak sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Buradaki ilemlerinin ardndan serbest braklan C.K.,ya Gaziantep Valilii tarafndan hayata geçirilen çevre Kanununa muhalefet suçundan 48 bin 700 TL idari para cezas uyguland. Vatandalarn cep telefonu kameralarna yansyan görüntülerde ate edilirken çiftlerin ve aralarnda çocuklarn da bulunduu davetlilerin kulaklarn kapatt görüldü.

VAL GÜL UYARDI

Sokakta yaplan düün ve nian gibi organizasyonlarda havaya ate açanlar ile ilgili Gaziantep Valisi Davut Gül, 3 hafta önce sosyal medya hesab üzerinden uyarda bulunmutu.

Vali Gül uyarsnda öyle dedi:

Gaziantepte havaya kurun skan ve havai fiek ve patlayc kullananlara mevcut yaptrmlarn haricinde 48 bin 700 lira ceza uygulanmaktadr. Düün gibi silahla gösteri yapmak ezikliktir. Lütfen kurallara uymayanlar bildirin.

Ana Sayfaya Git