Nizip’te park halindeki araçta 1 ton patlayıcı bulundu

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, sokakta terk edilmiş bir otomobilde polislerin yaptığı aramada 4 adet teneke kutu içerisinde patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Haberler 30.10.2015 - 10:21 Son Güncelleme : 30.10.2015 - 10:21

Gece saatlerinde Mimar Sinan Mahallesinde Kanat Sokakta oturanlar sokağa park edilmiş olan ve uzun süre sahibi gelmeyen 63 SAT 005 plakalı otomobilden şüphelenerek polise ihbarda bulundu.

Sokağa gelen polisler de çevrede önlem aldıktan sonra eğitimli köpek yardımıyla araçta arama yaptı. Köpeğin otomobilde tepki vermesi üzerine araçta patlayıcı bulunabileceği ihtimali üzerine Gaziantepten bomba imha uzmanları ile terör konusunda uzman polisler Nizipe çağırıldı. Nizipe gelen uzman ekip, çevrede önlem aldıktan sonra otomobilde yaptığı aramada 4 teneke kutu içerisinde kalıp halinde ve poşetlere sarılı malzemeler ele geçirdi. Patlayıcı yapımında kullanıldığı öğrenilen ancak içeriğine ait bilgi verilmeyen malzemeler polisler tarafından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Polis daha sonra otomobili de detaylı inceleme için çekici yardımıyla Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürdü. Polis, plakasından otomobilin sahibini ve sokağa bırakan kişi ya da kişilerin kimliğinin belirlenerek yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır