Nöbet 112. günde

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 112'inci gününde

Haberler 23.12.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 112inci gününe girdi.

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için kucanda 1,5 yandaki çocuuyla oturma eyleminde yer alan Süheyla Demir, evlatlarn almadan gitmeyeceklerini söyledi.

Eylemlerine kararllkla devam edeceini vurgulayan Demir, 112 gündür buradayz. Büyük bir umutla bekliyoruz. Beklemeye de devam edeceiz. Buraya gelirken kararlydk. Bu kararllkla bekliyoruz. Evlatlarmz almadan buradan kalkmayacaz. dedi.

HDPye tepki gösteren Demir, öyle konutu:

Artk sesimizi duysunlar. Evlatlarmz sizin araclnzla daa götürüldü, bunu herkes biliyor. Biz de biliyoruz. Bütün gençlere sesleniyorum, sadece kzma deil, kesinlikle sizi kandryorlar. Kesinlikle ceza, hapis, ikence yok. Devlet arkamzda, geldiiniz gibi ailelerinize kavuuyorsunuz. Türk, Kürt davas diye bir dava yoktur. Hepiniz gelin ve teslim olun, yazk günahtr. Gençliinizi oralarda heba etmeyin. Gelin hayatnza ailelerinizle kaldnz yerden devam edin.

Annelerden Necibe çiftçi de Hakkarinin emdinli ilçesinden olu Roat çiftçi için geldiini belirterek, evlatlar için mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Oluna kavuana kadar oturma eylemine devam edeceini anlatan çiftçi, unlar kaydetti:

111 yl da geçse burada bu mücadeleye devam edeceiz. çocuklarmz bize vermeden buradan kalkp gitmeyeceiz. Allahn izniyle, devletimizin gücüyle bu çocuklarmza kavuacaz. çocuklarmz bu maaralardan, dalardan kurtulacaklar. çadrda, soukta çocuklarmz bekliyoruz. Neden bu zulmü bize yapyorlar, biz onlara ne yaptk? Niye benim çocuumu zorla daa kaçrdlar, niye gelip dier olumu ehit ettiler?

Annelerin yürei yanmasn

Tuncelinin Pülümür ilçesinde, 2015 ylnda, usta birliine giderken, PKKl teröristlerce kaçrlan asker olu Adil için oturma eylemini 28 Eylülden beri sürdüren Cennet Kabakl, çocuuna bir an önce kavumak istediini söyledi. Olunu çok özlediini ve almadan eyleminden vazgeçmeyeceini anlatan Kabakl, Bugün 111inci günümüz oldu. Ben evladm istiyorum. Evladm kaçrlal 4 yl oldu. Onu çok özledim, hasretini çekiyorum. Olumdan ne istediler? Hayat çalmakla geçerdi. Ben olumu özledim. Artk evladm istiyorum. Benim evladm braksnlar. Artk bu annelerin yürei yanmasn. Baka evlatlarmz da götürmesinler. Ben evladm almadan buradan kalmayacam. Evladm bana versinler dedi.

Ana Sayfaya Git