Nöbet uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, asistan hekimlerin, uzun ve yıpratıcı çalışma sürelerini azaltmakta ve nöbet düzenlemelerini yasal mevzuata uygun, insani koşullara kavuşturmakta tam bir irade ortaya konulması gerektiğini bildirdi.

Haberler 11.11.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Bakan Koca, 81 ildeki Eitim Aratrma Hastaneleri ile Üniversite Hastanelerinin bahekimlerine, asistan hekimlerin nöbetlerinin mevzuata göre düzenlenmesi için mektup gönderdi.

Türkiye genelinde 136 bahekime gönderilen mektubuna, Saygdeer bahekim arkadam, bu mektubum, son derece önemli bir konuyu sizinle hasbihal amac tayor. diyerek balayan Bakan Koca, öyle devam etti:

NÖBET MEKTUBU

Gerek salk hizmetlerinde gerek bu hizmetlerin sürdürülmesi için yaplan planlamalarda yaanan baz sorunlar için birinci derecede farkndalk sahibi kiiler sizlersiniz. Gösterdiiniz çaba, özellikle, yaadmz süreç açsndan takdire ayandr. ahsm ve ilgili tüm yönetici arkadalarm adna teekkürlerimi tekrar ifade etmek isterim.

Salk Bakan Koca, 1 Kasm 2021 tarihli, Uzmanlk Eitimi Görenlerin Nöbet Hizmetleri konulu genelgenin, l Salk Müdürlüklerince bahekimlere ulatrldn anmsatarak, unlar kaydetti:

Uzmanlk Eitimi Görenlerin Nöbet Hizmetleri Konulu Genelge, çözümü aciliyet gösteren bir sorun için kararl, kalc admlar atmanz gerektiriyor. Uzun ve ypratc olan çalma sürelerini azaltmakta, nöbet düzenlemelerini yasal mevzuatmza uygun ve insani koullara kavuturmakta tam bir irade ortaya koymalyz. Bu konuda sizinle yakn, titiz bir diyalog içinde olacaz. Asistan hekimlerin nöbetlerinin mevzuata göre düzenlenmesi konusundaki kararllmzn en iyi örneklerinden birini sizin vereceinize inanyorum. çalmalarnzda baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git