Normalleşmede yeni yol haritası

Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde yapılan güncellemeyle, AVM, berber, kuaför, güzellik salonu, kırtasiye ve benzeri tüm iş yerlerinde, daha önce 1 metre olarak belirlenen sosyal mesafenin 2 metreden fazla olması önerildi

Haberler 02.07.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, Kovid-19 Salgn Yönetimi ve çalma Rehberinde yapt güncellemeyle, AVM, berber, kuaför, güzellik salonu, krtasiye ve benzeri tüm i yerlerinde daha önce 1 metre olan sosyal mesafenin 2 metreye çkarlmasn önerirken, birçok sektörde de HES kodu kontrolü zorunluluunu getirdi.

Bakanlk Bilimsel Danma Kurulu tarafndan Kovid-19 rehberinin, Salgn Yönetimi ve çalma bölümünde güncelleme yapld.

çileri Bakanlnn kademeli normallemenin üçüncü etabna ilikin genelgesinin dikkate alnd, ayrca Temasl Takibi, Salgn Yönetimi, Evde Hasta zlenimi ve Filyasyon Rehberinde daha önce yaplan deiiklerin yanstld güncellemelere göre, Kovid-19 ile mücadele kapsamnda AVM, berber, kuaför, güzellik salonu, krtasiye ve benzeri tüm i yerlerinde daha önce 1 metre olarak belirlenen sosyal mesafenin 2 metreden fazla olmas önerildi.

Ayrca bu tip i yerlerinde, maskesiz ve 2 metreden yakn halde 10 dakika süreyle bir arada bulunulmas durumunun, yakn temasl olarak deerlendirilecei de rehbere eklendi. Bu süre daha önce 15 dakika idi.

Rehberde, kiilerle 2 metreden yakn ve 10 dakikadan uzun temas olasl olanlarn, yüz koruyucu kullanmasnn salanmas gerektii ifade edildi.

HES KODU UYGULAMASI BRçOK SEKTÖRDE KULLANILACAK

Rehberde yaplan güncelleme ile AVM gibi alanlarda kullanlan HES kodu uygulamasnn daha fazla sektörde kullanmnn salanmas gerektii belirtildi.

Bu kapsamda, restoran, lokanta, kafe, pastane, börekçi, tatlc ve içerisinde yeme-içme hizmeti sunan tüm iletmelere, spor salonlarna, hal saha tesislerine girite HES kontrolü yaplaca aktarld.

Kurban Bayram ve öncesinde hayvan sat ve kesim alanlarnn giriinde HES kodu sorgulamasnn yaplmas gerektii kaydedildi.

YERLERNDE ORTAK KULLANIM AMACIYLA GAZETE, DERG BULUNDURULABLECEK

Öte yandan i yerlerinde ortak kullanm amacyla gazete, dergi ve benzerleri bulundurulabilecek. Bunlar kullananlara temastan önce ve sonra el antiseptii kullanmas ve el ykamasna ilikin hijyen uygulamalar hatrlatlacak.

Ana Sayfaya Git