Norveç değil Siverek burası

"Saklı cennet" Takoran Vadisi'ne ilgi artıyor

Haberler 23.11.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverekte bölge halknn sakl cennet olarak tanmlad esiz güzellikteki Takoran Vadisine, doa tutkunu ziyaretçilerin ilgisi her geçen gün artyor.

Frat Nehrinin oluturduu Takoran Vadisi, Siverek ilçesinden Adyamann Gerger ilçesine kadar uzanyor. Zengin bitki örtüsünün yan sra kanyonu, elalesi, kaya mezarlar ve esiz görüntüsüyle bölge halknn sakl cenneti olan vadi, özellikle fotorafçlarn dikkatini çekiyor.

Bölgeyi ziyaret eden doaseverler ve fotoraf sanatçlar, tarihi ve doal güzelliklerin yerinde görülmesi amacyla düzenlenen tekne turlarna katlarak esiz vadiyi gezme imkan buluyor.

NORVEç FYORTLARINA BENZYOR

Doa Severler Gezi Kulübü Bakan Mustafa ncealan, AA muhabirine yapt açklamada, bölgeyi ilk defa gezenlerin aknlk yaadklarn belirterek, amaçlarnn bölgeyi tantmak olduunu söyledi.

Takoran Vadisini Norveç fiyortlarna benzeten ncealan, öyle konutu:

Bugün Norveçin ünlü fiyortlarn gezdik diyebiliriz. çünkü gelen katlmclar yaadklar aknl anlatrken ancak bu güzelliklerin tatil bölgelerinde olabileceini söylüyor. Biz de bu anlamda gelen ziyaretçileri gezdirip elendirmeye çalrken ayn zamanda doayla iç içe olmalarn salyoruz. nsanlar bölgedeki suyu, falezleri, doay ve manzaray ilk defa görüyor. Aslnda bu durum Kovid-19dan kaynakl uzun süre evde kalnmasna bal. Artk evlerde dört duvar arasnda kalmaktan bktk toplum olarak. nsanlar bir ekilde özüne yani yeniden doaya dönmeye balad. Doann getirdii güzellikleri yeniden yaamaya baladlar.

HEM TARH HEM DE DOAL GÜZELLKLERYLE ÖN PLANA çIKMI

Tarih öretmeni Gülah Avar, bölgenin doal ve tarihi yapsyla inanlmaz bir güzellie sahip olduunu aktard.

Bölgenin doa güzellii karsnda büyülendiini ve bu güzelliklerin herkes tarafndan görülmesi gerektiini ifade eden Avar, Bölgenin yapsna ve maaralara baktmzda yaamn izleri var. Hem tarihi hem doal güzellikleriyle ön plana çkm durumda. Tek bir yönüyle deerlendiremeyiz. Umarm Güneydou ve Dou Anadolu bölgeleri de olmak üzere bölgenin dier güzelliklerini de tantma frsatna sahip oluruz. çünkü bölge gezmeden anlalmayacak gibi duruyor, ancak görmek gerekiyor. dedi.

Takoran Vadisine ilk defa geldiini ve çok beendiini dile getiren Gülistan Avar ise Türkiyenin dört bir yannn ayr güzelliklere sahip olduunu kaydetti.

Avar, Takoran Vadisinin güzelliinin etkileyici olduunu ve insana huzur verdiini belirterek, Ben ülkenin birçok ehrini gezdim. Daha önce Dalyan Vadisine gittim, orada da koylar gezdik. Dalyan ile Takoran Vadisi arasnda fark yok denecek kadar az, hatta buras daha fazla güzellie sahip. Avrupa ile kyasladmz zaman ülkenin bilinmeyen, kefedilmeyen muhteem güzellikleri var. Ülkemizin her köesi ayr bir cennet. diye konutu.

Vadinin tantm çalmalar kapsamnda bölge, seyahat acenteleri yetkilileri için de özel gezi düzenlendi.

Ana Sayfaya Git