Nuh'un Gemisi görünümlü belediye binası dikkati çekiyor

Şırnak'ta, Cudi Dağı'nda olduğuna inanılan Nuh'un Gemisi şeklinde tasarlanan 6 katlı yeni belediye hizmet binası büyük ilgi görüyor.

Haberler 19.06.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta gemi eklinde ina edilen 6 katl yeni belediye binas büyük ilgi çekiyor.

Merkez Yeni Mahallede iki yl önce 5 bin 100 metrekare üzerine ina edilmeye balanan ve 50 araçlk otopark, sinema ve konferans salonu, 11 i yeri, kafeteryann da yer ald bina, Hz. Nuhun Gemisi görüntüsüyle dikkatleri üzerine topluyor.

rnak Belediye Bakan Mehmet Yarka, AA muhabirine yapt açklamada, Nuhun Gemisinin Cudi Danda olduundan yola çkarak binann gemi ekilde ina edildiini söyledi.

Tamamlanan binann bu ay içerisinde hizmete açlacan aktaran Yarka, Binann Nuhun Gemisi siluetinde olmas büyük ilgi uyandrd. Gece ve gündüz farkl görünen binamzn sosyal medyada bilinirlii artyor. dedi.

HTYAç SAHB ALELER çN SOSYAL MARKET DE YER ALACAK

Binann kendilerinden önceki görevlendirme yaplan belediye yönetimince yapmna balandn iaret eden Yarka, öyle konutu:

5 bin 100 metrekare alan üzerine oluturulan binamz son derece modern bir ekilde ina edildi. Binann ekline bakan bir daha bakyor. Bu bölgenin sembol binalarndan biri olacak. Hud suresinde Nuhun Gemisinin Cudide olduu gerçeinden yola çklarak yaplan binamz en güzel ekilde halkmza içerisindeki ekibiyle hizmet verecek. yerlerinden ikisini belediyenin sosyal market olarak kullanacaz. Bu marketten ihtiyaç sahibi vatandalarmzn bir nebze olsa ihtiyaçlarn karlayacaz.

VATANDALAR MEMNUN

Vatandalardan Mehmet Bilir, mimarisi ve görünüüyle yeni belediye binasn beendiini belirterek, unlar söyledi:

Bir rnakl olarak böylesine güzel bir esere sahip olmamzdan gurur duyuyorum. Hz. Nuhun ehrine ancak böyle bir eser yakrd. Biz yllardr anlatyorduk fakat bunu nasl dile getireceimizi bilemiyorduk. Sa olsun rnak Belediyesi yönetimi buna el att. Hz. Nuhun Gemisi görünümlü belediye binas ina edildi. ehrimize renk katan binann gece ayr, gündüz ayr bir güzellii var.

Üniversite örencisi Selman Barkn da Nuhun Gemisinin ilin simgesi olduunu belirterek Bina gerçekten güzel mimarisiyle dikkati çekiyor. Konumu itibaryla da kentin merkezinde yer alyor. Geçenler bir daha bakyor. Emei geçenlere teekkür ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git