NUN Okulları öğrencileri bir yılda 40 proje hazırladı

NUN Okullarında, orta okul ve lise öğrencileri, 2017-2018 eğitim öğretim yılında bireysel ya da gruplar halinde 40 toplumsal mesele hakkında proje üretti

Haberler 21.06.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

NUN Okullarnda, orta okul ve lise örencileri, 2017-2018 eitim öretim ylnda bireysel ya da gruplar halinde 40 toplumsal mesele hakknda proje üretti.

NUN Okullarndan yaplan yazl açklamada, örencilerin, göç, sava, hayvan haklar, çevre kirlilii gibi tüm dünya için önem arz eden konularda proje ürettikleri belirtildi.

Örencilerin sokak hayvanlar için seramik atölyelerinde kulübe ve su kaplar hazrlama, görme engelliler için kitap seslendirme, küçük çocuklara bilimi sevdirmek için oyunlar tasarlama gibi pek çok iyilie imza att ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

IB Dünya Okullar listesinde yer alan NUN Okullar, uyguladklar Uluslararas Bakalorya (IB) Program kapsamnda örencilerinin her yl toplum hizmeti projeleri hazrlamasn bekliyor. Toplumsal sorunlara kar duyarl, eyleme geçecek kadar da cesur NUN örencilerinin bu ylki projelerinden bazlar öyle:

-Deniz Senfonisi

Denizlerin kirliliine dikkati çekmek isteyen örenciler, denizin sesine kulak ver diyerek vapur yolcularna keman çaldlar. Kendi elleriyle hazrladklar broürleri datarak konuyla ilgili ksa bir bilgilendirme sunumu yaptlar. Rivaya gidip benzer bir sunumla konuya dair farkndalk uyandrdktan sonra, duyarl kiilerle birlikte sahildeki çöpleri topladlar.

çokomilya ve Muuko

Lösemi hastas küçük çocuklara umut alamak isteyen örenciler, onlar için Muuko isimli bir kitap yazdlar. Kitab bir çocuun baka bir çocua umut olmas amacyla 4-6 ya arasndaki miniklerle birlikte resimlediler. Hikayenin sonuna ekledikleri 3 ayr etkinlik önerisiyle de çocuk okurlarn çeitli becerilerini gelitirmeyi hedeflediler. Bir baka umut hikayesini ise liseli örenciler kaleme ald. Edam yaynlar tarafndan baslan okul öncesi kitab çokomilyann resimleri de yine örencilere ait. Gençler, ngilizce ve Arapçaya da tercüme ettikleri hikayelerini pek çok ana snf örencisiyle bir araya gelerek okuma etkinlikleri yaptlar.

Ana Sayfaya Git