Nusaybin son dakika! Sokağa çıkma yasağı kaldırılıyor

Mardin Nusaybin'de geçtiğimiz sene ilan edilen sokağa çıkma yasağında son noktaya gelindiği açıklandı. Nusaybin İlçesi'nde geçen yıl gerçekleştirilen hendek-barikat operasyonları nedeniyle büyük hasarın meydana geldiği 6 mahalle hariç, diğer mahallelerde sınırlı uygulanan sokağa çıkma yasağı bu geceden itibaren kaldırılıyor.

Haberler 25.05.2017 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Nusaybinde geçtiimiz sene ilan edilen sokaa çkma yasanda son noktaya gelindii açkland. Nusaybin lçesinde geçen yl gerçekletirilen hendek-barikat operasyonlar nedeniyle büyük hasarn meydana geldii 6 mahalle hariç, dier mahallelerde snrl uygulanan sokaa çkma yasa bu geceden itibaren kaldrlyor.

Nusaybin Kaymakamlndan yaplan yazl açklamada, ilçede artan terör olaylar nedeniyle vatandalarn can ve mal güvenliinin salanmas, bozulan huzur ve asayi ortamnn tekrar tesis edilebilmesi için 14 Mart 2016 tarihinde sokaa çkma yasa ilan edildii belirtildi. Güvenlik kuvvetlerince el yapm patlayclar ile ilgili arama tarama faaliyetlerine devam edildiinden Frat, Dicle, Yeniehir, Abdulkadirpaa, Zeynel Abidin ve Kla Mahallesinin tellerle çevrili alan içerisinde kalan cadde ve sokaklarnda sokaa çkma yasana ikinci bir duyuruya kadar devam edilecei belirtilen açklamada öyle denildi:

Vatandalarmz tarafndan yasak olan mahallelere can güvenlikleri açsndan girilmemesi ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi önemle rica olunur. Ayrca Yenituran Mahallesi, Yeilkent Mahallesi, Mor Yakup Mahallesi, 8 Mart Mahallesi, Grnavas Mahallesi, Devrim Mahallesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi, çatalözü Mahallesi, pekyolu Mahallesi, Bar Mahallesinde ve Frat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yeniehir Mahallesi, Abdulkadirpaa Mahallesi, Zeynel Abidin Mahallesi ile Kla Mahallesinin tellerle çevrilmi alan dnda kalan cadde ve sokaklarnda saat 24.00- 05.00 saatleri arasnda devam eden sokaa çkma yasa uygulanmas ise 23 Mays 2017 Sal günü saat: 24.00 itibari ile kaldrlacaktr. Vatandalarmza, can ve mal güvenliklerinin salanmas amacyla uygulanan sokaa çkma yasana gösterdikleri hassasiyetten dolay teekkür ederiz. Belirtilen mahallelerde sokaa çkma yasann kaldrlma karar ayrca kamuoyu ile paylalacaktr. DHA

Ana Sayfaya Git