Nusaybin'de esnaftan elektrik kesintisi tepkisi

Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde, sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini öne süren esnaf, DEDAŞ yetkililerinden kesintilere çözüm bulunmasını istedi.

Haberler 30.08.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nusaybinde bölge halk tarafndan Amerikan pazar olarak bilinen elektronik pazarndaki esnaf, sk sk yaanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Kurban Bayramna sayl günler kala yaanan kesintiler esnaf ve alveri için gelen vatandalar zor durumda brakt.

Pasaj içerisindeki esnaftan Hüseyin Aslan, ölen saatlerinden itibaren kesilen elektriin akama kadar verilemediini belirterek, Bayram arifesinde elektrik kesintileri bizi madur ediyor. Bir haftadan beridir bu sorun var. Bugün çar merkezine sadece yarm saat elektrik verilmi. Elektrik irketini aryoruz net bir cevap alamyoruz. Kesintiler son iki haftadr giderek artt dedi.

ELEKTRK KESNTSNE TEPK

Pasaj içerisindeki bir baka esnaf Mehmet Beir Ayaz ise, sabah balayan kesintilerin akam saatlerine kadar sürdüünü ifade ederek, kesintiler bayram arifesinde alverie mani olduunu anlatt. Ayn pasajdaki esnaf Diyadin Alp de, elektrik kesintilerinden dolay esnafn bazen yarm gün iyerlerini kapatmak zorunda kaldna dikkat çekerek, Nusaybinde 134 gün süren sokaa çkma yasandan sonra henüz toparlanamadk.Baz esnafmz elektrik kesintilerinden dolay iyerlerini doru dürüst açamyor. Büyük maduriyet yayoruz. Nusaybin esnaf olarak Vali ve Kaymakama sesleniyoruz, bu özel elektrik firmas halk ve esnaf perian etti. Sizden isteimiz bu ie bir çare bulmanzdr. Yetkililerin bu ie el atmasn istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git