Nusaybin'de PKK yetkilisi öldürüldü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'ya yönelik operasyon kapsamında bir kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 01.10.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamada, PKKllar etkisiz hale getirmek, teröristlerce kullanld deerlendirilen snak ve barnaklar bularak imha etmek amacyla Nusaybin ilçesi krsalnda bulunan Dibek Mahallesinde operasyon icra edilecei kaydedildi.

YASAK LAN EDLD

Bu nedenle mahallede ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildii bildirilen açklamada, can ve mal güvenlii açsndan vatandalarn yasa uymalar istendi.

TEMAS SALANDI

Buarada, çkan çatmada PKKl sözde üst düzey terörist Medya kod adl E.K. öldürüldü.

Konuya ilikin Valilikten yaplan açklamada öyle denildi:

Mardin Nusaybin lçesi Krsal Alannda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarn etkisiz hale getirmek, BTÖ mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak ve barnaklarn bularak tahrip etmek maksadyla 30.09.2018 günü l Jandama Komutanlmz ve l Emniyet Müdürlüümüzce yürütülen müterek operasyonda iki Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlar ile birlikte ölü olarak ele geçirilmitir.

Ölü olarak ele geçirilen Medya Kod adl E. K. isimli Bölücü Terör Örgütü Mensubunun örgütün sözde lider kadrosunda yer alan üçlü yürütme kurulunun üyesi olduu, 1992 ylndan itibaren terör örgütünün içinde yer ald, birçok terör eylemi içinde aktif rol oynad, Bölgede faliyet yürüten en eski terör örgütü mensubu olduu deerlendirilmektedir. Vatandalarmzn huzur ve güvenlii için bölgede operasyonlar devam etmektedir.

SINIR ÖTES OPERASYON

Öte yandan, Irakn kuzeyindeki Gara bölgesine yaplan hava harekatnda, eylem hazrlndaki 7 teröristin etkisiz hale getirildii bildirildi.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan açklamaya göre, terörle mücadele kapsamnda Irakn kuzeyindeki Gara bölgesine hava harekat düzenlendi.

Harekat kapsamnda üs bölgelerine saldr hazrlnda olduu belirlenen silahl 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Ana Sayfaya Git