O anne serbest

Diyarbakır’da işitme engelli İ.P.'nin (37,) polise gidip işaret diliyle yaptığı şikayet üzerine, çocuklarına şiddet uyguladığı öne sürülen anne M.P. (30), emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Haberler 22.06.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, 16 Haziranda merkez Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesinde meydana geldi. ddialara göre anne M.P., çocuklar E.P. (4), N.P. (6) ve V.P.ye (8) iddet uygulad. itme engelli kocas .P. duruma tepki gösterdi. Eiyle tartan .P., evden ayrlp Balar ilçe Emniyet Müdürlüüne giderek, iaret diliyle ikayette bulundu. Bunun üzerine Balar Aile çi ve Kadna Kar iddetle Mücadele Büro Amirlii ekipleri, ailenin yaad eve gitti. Bu srada polisin geldiini gören M.P., kapy açmamak için direndi. Ekiplerin ikna çalmasyla bir süre sonra M.P. kapy açt. iddet gören N.P., evden alnarak kurtarld. Yaanan o anlar, cep telefonu kamerasna yansd. Evde yaanan tartma srasnda evden kaçan çiftin dier 2 çocuu ise mahalledeki parkta oyun alannda buldu. çift ile çocuklar emniyete götürüldü.

SUçLAMALARI KABUL ETMED

Anne M.P., götürüldüü Balar lçe Emniyet Müdürlüü Aile çi ve Kadna Kar iddetle Mücadele Büro Amirlii ekiplerince ifadesi alnd. Emniyetteki ilemlerinin ardndan M.P., adliyeye sevk edildi. Savclkta alnan ilk ifadesinin ardndan M.P., tutuklanma talebiyle hakim karsna çkarld. Üzerine atl suçlarn sorulduu mahkemede anne M.P., suçlamalar kabul etmedi, M.P., tutuklanma talebiyle sevk edildii mahkemece serbest brakld.

Bu arada, iddet gördüü iddia edilen 3 çocuk ve anne M.P.nin, Balar Kaymakaml Sosyal Hizmetler Biriminin gözetiminde olaca örenildi. Sosyal Hizmetler Birimi ekiplerinin, çocuklar sk sk ikamet ettikleri evde ziyaret edip, gerekli destei verecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git