O avukata 15 yıl hapis

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan Müzeyyen Aydınlı ve bazı teröristlerle elinde uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafları olduğu ileri sürülen avukat hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Haberler 09.12.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, elinde uzun namlulu silahla örgüt üyeleriyle çekilmi fotoraflar olduu iddiasyla tutuklanan avukat hakknda 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas talep edildi.

Lice ilçesi krsalnda etkisiz hale getirilen ve Terörden Arananlar Listesinde krmz kategoride yer alan Doktor Amara kod isimli Müzeyyen Aydnl ve baz teröristlerle elinde uzun namlulu silahla fotoraflar olduu belirlenen avukat M.N.D. hakknda hazrlanan iddianame, 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, PKK/KCKnn kuruluu, yaplanmas ve gerçekletirdii saldrlarla ilgili detayl bilgiye yer verildi.

Lice ilçesinin Yalml köyü Hevsel mezras krsalnda 3 Ekimde Yldrm-7 ehit Jandarma Binba Ümit çelik Operasyonu kapsamnda tespit edilen 4 PKKl teröristin etkisiz hale getirildii hatrlatlan iddianamede, bölgede yaplan aramada topraa gömülü bulunan dijital materyallerde sank M.N.Dnin bilgileri ve fotoraflarnn yer ald belirtildi.

Materyalde inceleme yapld aktarlan iddianamede, u bilgilere yer verildi:

üpheli M.N.Dnin üzerinde terörist kyafeti giymi bir ekilde, dalk bir alanda, elinde teröristler tarafndan kullanlan M-16 marka silah ile çekilmi fotoraf bulunmutur. M.N.Dnin, etkisiz hale getirilen teröristler Aydnl ve Didar Serdar kod isimli Meryem Doan ile uzun namlulu silahla dalk alanda çekilmi fotoraflar da yer ald. Bir fotorafta ise teröristler tarafndan Türk Silahl Kuvvetlerine ait hava araçlarnca kullanlan termal tespit cihazlarnn görüünü engellemesi için kullanlan kamuflajl emsiye ile çekilmi fotorafnn bulunduu da belirlendi.

DDANAMEDE TANIK FADESNE YER VERLD

ddianamede, terör örgütü PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan terörist E.Bnin tank olarak ifadesi de yer ald.

E.B, ifadesinde unlar anlatt:

Birlik köyünde Botan kod isimli Veli Takran gelerek bulunduumuz araca bindi. Takran ve Sore Tatvan kod isimli Ferhat Akgün sohbet etmeye balad. Takran, birazdan kz gelecek dedi. Akgün ise avukat olan kz m gelecek?, Takran ise evet avukat kz gelecek diye cevap verdikten sonra araçtan indik. Sonra üpheli lüks bir araçla geldi. Elinde çok sayda rulo halinde ve bantlanm, d ksmnda bir eyler yazan katlar vard. Avukat, Takran ve Akgünün yanna gitti ve yaklak 2 saat birlikte konutular. Avukat ile Akgün çok samimiydi. Avukat elinde bulunan katlar Akgüne verdikten sonra geldii araçla köyden ayrld.

MONTAJ OLDUUNU SAVUNDU

ddianamede yer verilen ifadesinde sank M.N.D. ise fotorafn ba ksmnn kendisine ait olduunu ve söz konusu fotoraflarn montaj olduunu ileri sürdü.

ddianamenin deerlendirme ve sonuç ksmnda unlar kaydedildi:

üphelinin alnan ifadesinde üzerine atl suçlamalar kabul etmemi ve terör örgütüne katlm yapmadn iddia etmi ise de örgütsel doküman içerisinde yer alan ve iletiim bilgisi olarak girilen cep telefonuna ait iletiim tespiti kaytlar incelendiinde, ilgili hattn 2018 yl mays ay içerisinde her güne ait arama, aranma veya mesaj gönderme eklinde iletiim kayd bulunmutur.

Sann, terör örgütü PKKya katlm yapp Doa Dila (Bese) kod adn ald öne sürülen iddianamede, Terör örgütü içerisinde sözde alan ve bölge sorumlusu olarak faaliyet yürüten örgüt mensuplar ile yüz yüze görümeler yapt, silahl terör örgütü PKKnn üyesi olduu ve üzerine atl silahl terör örgütüne üye olma suçunu iledii anlalmtr. denildi.

STENLEN CEZA

ddianamede, Diyarbakr Barosuna kaytl avukat M.N.D. hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçlamasyla 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas istenerek, mahkumiyeti halinde TCKnin 53/1 maddesinde düzenlenen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep edildi.

Ana Sayfaya Git