O şimdi asker

PKK’ya karşı evlat nöbetini başlatan üç anneden biri olan Ayşegül Biçer’in oğlu Mustafa Biçer temmuzda örgütten kaçarak teslim olmuştu. Oğlunu askere göndermeye hazırlanan Ayşegül Biçer “Mutluluğum tarifsiz. Oğlumu kına gecesiyle Peygamber ocağına uğurlayacağım” dedi

Haberler 01.11.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn kaçrd çocuklar için HDP Diyarbakr il binas önünde balatlan oturma eylemine ilk katlan annelerden biri olan Ayegül Biçer, 2018de kandrlarak daa götürülen 17 yandaki olu Mustafa Biçeri örgütün pençesinden kurtard. Anne Biçer terör örgütünün tüm tehditlerine ramen hatta evi dahi yaklmak istenirken ei Rauf Biçer ile aylarca mücadelesini sürdürmütü.

VATAN çN GÖREVE HAZIRIM

Ayegül Biçer, imdi de olunu askere göndermenin heyecann yayor. Kanser hastas olmasna ramen eylemini kararllkla sürdüren ve olu Mustafaya 3 yl sonra kavuan anne Biçer, duygularn anlatt: Ben burada eyleme baladm ilk günden bu yana olumu PKKdan alp vatan evlad yapacama söz vermitim. Allah bana bugünleri nasip etti. Olum Mustafay terörün elinden kurtarp asker yapmann gururunu yayorum. Bir anne için mutluluu tarif edilmeyen duygular içerisindeyim. Bunun bir gün gerçekleeceine her zaman inanmtm. Mücadele ettim, ylamadan olumu kurtardm, imdi kna gecesi yaparak Mustafay Peygamber oca olan askere gönderecek olmann heyecann yayorum.

Oul Mustafa Biçer ise, Daa götürüldükten sonra gördüklerim üzerine hep kaçmay planladm, ben asker olup vatanma hizmet etmek isterdim. Annem de benim hep asker olmam isterdi. imdi askere gidecek olmann heyecan ve gururunu yayorum. Vatanm için göreve hazrm. Bundan sonra vatanma hizmet etmek istiyorum diye konutu. Eiyle birlikte mücadele vererek tek olunu PKKdan kurtaran baba Rauf Biçer de, Mustafay sa salim PKKdan kurtarmak için eimle çok büyük mücadele verdik. Sonunda mücadelemizle örgütten kaçan oluma kavutuum gün yaadm mutluluu imdi yine yayorum. Devletimizin de destei ile PKKnn elinden aldmz olumu bir baba olarak askere göndermenin mutluluunu yayorum. Askerden geldikten sonra da düününü yapacaz diye konutu.

DK DURUUNUZ YOLLARI AçTI

Bakan Erdoan, evladna kavutuktan sonra Ayegül Biçer ile telefonla görüerek tebriklerini iletmi ve Biz görevimizi yaptk. Siz de bizi tevik ettiniz. Orada dik durdunuz. Sizin orada dik duruunuz yollar açt demiti. Erdoan, Mustafa Biçer ile de yüz yüze görümütü

Ana Sayfaya Git