Özel hastanelerin acil birimlerinde hastalardan ücret talep edildiği iddiası

Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Orhan Demir "Vatandaşlarımızın mecburiyeti ve çaresizliğini kullanarak onların ölüm korkusu ve kaygısı üzerinden haksız kazanç elde etme çabası, devletimiz ve halkımızla milli bir dayanışma sergilediğimiz bu günlerde son derece yakışıksızdır"

Haberler 31.03.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasta Haklar Aktivistleri Dernei Bakan Orhan Demir, özel hastanelerin acil servislerinde hastalardan ücret talep edildii iddiasna ilikin, Vatandalarmzn mecburiyeti ve çaresizliini kullanarak onlarn ölüm korkusu ve kaygs üzerinden haksz kazanç elde etme çabas, devletimiz ve halkmzla milli bir dayanma sergilediimiz bu günlerde son derece yakkszdr. ifadelerini kulland.

Demir, yapt yazl açklamada, son günlerde yüksek ate, karn ars, mide bulants, kusma, ishal, nefes darl gibi gerekçelerle özel hastanelerin acil birimlerine bavuran vatandalardan ücret talep edildiine dair dernee bilgiler ulatn belirtti.

Hastane ruhsat alan bir kurumun acil tedavi hizmetleri için ücret talep etmesinin yasal olmadna iaret eden Demir, Vatandalarmzn mecburiyeti ve çaresizliini kullanarak onlarn ölüm korkusu ve kaygs üzerinden haksz kazanç elde etme çabas, devletimiz ve halkmzla milli bir dayanma sergilediimiz bu günlerde son derece yakkszdr. deerlendirmesinde bulundu.

ACL SERVSLERDE

Demir, özel hastanelerin, mesleki etik kurallarna ve mevzuata aykr ekilde hastalarn bilgisizlii ve mecburiyetini kullandn belirterek, böyle hassas günlerde bu olaylarn görmezlikten gelinemeyeceini ve cezasz braklamayacan kaydetti.

Acil durumda gerekli müdahale yaplmadnda, hastann hayatn kaybetmesi gibi telafisi mümkün olmayan durumlarn ortaya çkabileceine dikkati çeken Demir, açklamasnda Korona kukusuyla herhangi bir özel hastaneye giden kiiye, ödeme yapmasn beklemeksizin müdahale edilmelidir. Vatandalarn özel hastanelerin acil birimlerinde bile ödeme yapmakszn hizmet alamayacaklar intibas yerletirilmesi, sosyal devlet ilkesine aykrdr. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git