Öğretmene müjde!

Milli Eğitim Bakanlığınca, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri 8-12 Eylül 2017 arasında alınacak. Atamalar ise 14 Eylül'de yapılacak.

Haberler 06.09.2017 - 00:19 Son Güncelleme : 06.09.2017 - 14:20

Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarnda görev yapan zorunlu çalma yükümlüsü öretmenlerden, salk ve e durumu mazeretleri nedeniyle zorunlu çalma yükümlülüü ertelenmi olanlar ile bavurularn son günü itibaryla adaylklar kaldrlm olanlar, istemeleri halinde 3 yllk çalma süresi art aranmadan yer deitirme bavurusunda bulunabilecek

Milli Eitim Bakanlnca, Bakanla bal eitim kurumlarnda görevli öretmenlerin il içi ve iller aras istee bal yer deitirme ilemleri 8-12 Eylül 2017 arasnda alnacak. Söz konusu atamalar ise 14 Eylülde yaplacak.

Bakanln internet sitesindeki duyuruda, Bakanla bal eitim kurumlarnda görevli öretmenlerin il içi ve iller aras istee bal yer deitirme ilemlerinin yaplaca bildirildi.

Açklamaya göre, öretmenlerden 30 Eylül 2017 itibaryla kadrolarnn bulunduu eitim kurumunda 3 yllk çalma süresini tamamlayanlar il içinde, bulunduklar ilde 3 yllk çalma süresini tamamlayanlar ise iller arasnda yer deitirme isteinde bulunabilecek.

Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarnda görev yapan zorunlu çalma yükümlüsü öretmenlerden, salk ve e durumu mazeretleri nedeniyle zorunlu çalma yükümlülüü ertelenmi olanlar ile bavurularn son günü itibaryla adaylklar kaldrlm olanlar istemeleri halinde 3 yllk çalma süresi art aranmadan il içinde veya il dndaki zorunlu çalma yükümlülüü öngörülen hizmet alanlarna yer deitirme bavurusunda bulunabilecek.

Hizmetin gerei olarak il içinde veya iller arasnda idari tasarrufla yer deiiklii yaplanlardan yarg karar gereince eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri birlikte hesaplanacak.

Halen görev yaptklar eitim kurumunda ihtiyaç ve norm kadro fazlas olan öretmenler ile ikinci görev kapsamnda yönetici olarak görev yapanlardan yöneticilie devam etmek istemeyenler, 3 yllk çalma art aranmakszn il içinde yer deitirme isteinde bulunabilecek.

Bu kapsamda bulunan öretmenlerden iller aras yer deitirme isteinde bulunacaklar, il genelinde alanlarnda öretmen ihtiyac olmamas halinde süre art aranmakszn yer deitirme isteinde bulunabilecek.

Bakanln merkez ve tara tekilat veya dier kamu kurum ve kurulularnda görevlendirilen öretmenler, görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer deitirme isteinde bulunamayacak.

Kadrolarnn bulunduu eitim kurumuna dönen öretmenlerden kadrolarnn olduu eitim kurumunda 3 yllk çalma süresini tamamlayanlar il içinde, bu süreyi tamamlayanlar ise iller arasnda yer deiiklii isteinde bulunabilecek.

Yurt dnda görevlendirilenler ile aylksz izinli öretmenlerden yurt d görev süresi veya aylksz izinlerinin 30 Eylüle kadar sona ereceini belgelendirenler, dier artlar da tamalar kaydyla, yer deitirme bavurusu yapabilecek.

- Atamalar 14 Eylülde

Yer deiiklii gerçekletirilen öretmenlerden en geç 30 Eylül itibaryla görevine balamayanlarn atamalar iptal edilecek.

Öretmenler, yer deiiklii bavurularnda en çok 40 eitim kurumu tercih edebilecek. Yer deiiklii bavurusunda bulunan öretmenlerin hizmet puanlar, 12 Eylül 2017 tarihi dikkate alnarak belirlenecek.

Yer deitirme bavurular 08-12 Eylül 2017 arasnda alnacak, atamalar 14 Eylül 2017de , atamas yaplanlarn iliik kesme ilemleri ise 15 -20 Eylül 2017 arasnda yaplacak.

Ana Sayfaya Git