"Ödül bilet kazandınız" mesajları sakın açmayın bilgileriniz çalınabilir

Siber korsanlar, son dönemde Türk Hava Yolları'ndan gönderilmiş süsü vererek mail ortamında, sosyal medya ve Whatsapp üzerinden yaydıkları "ödül bilet kazandınız" şeklindeki mesajlarla internet kullanıcıların bilgilerini çalmaya çalışıyor."oltalama" adı verilen yöntemle pek çok kişi dolandırmak isteniyor. THY'de oltalama ile ilgi uyararak mesajın açılmadan hemen silinmesini istedi.

Haberler 03.06.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nternet kullanclarna, son dönemde THYden gönderilmi süsü verilen siber korsanlarn mail, sosyal medyada ve Whatsapp üzerinde yayd Ödül bilet kazandnz. Herkese 2 bedava bilet veriyoruz. Lütfen gelecek sorular cevaplayn eklindeki mesajlar konusunda uyar geldi. THY yapt bilgilendirme ile mesajn açlmadan hemen silinmesi uyarsnda bulundu.

OLTALAMA UYARISI

THYden yaplan açklamada Baz sosyal medya kanallar ve mobil uygulamalarda Türk Hava Yollar A.O. adna düzenlenmi görünen, ödül bilet temal sahte mesajlarn yayld tespit edilmitir. Güvenliiniz açsndan bu gibi sahte mesajlar açmadan, dorudan silmeniz gerektiini hatrlatmak isteriz. Bahsi geçen anketler oltalama(phishing) yöntemleri ile bilgi elde etmeye yönelik kötü amaçl paylamlardr. Resmi web sitemizde veya sosyal medya kanallarmzda yaynlanmad takdirde ilgili anket paylamylarna itibare edilmemesi önemle rica olunur uyarsn yapt.

OLTALAMA (PHISHING) NEDR?

Dünyadaki hack olaylarnn büyük bölümü sosyal mühendislikle gerçekleir. Yani birisi sizi kandrarak bilgilerinizi alr ya da parolanz tahmin edecek kadar bilgi toplar. Oltalama da, sizi baka bir ey oluyormu gibi kandran bir saldr türüdür. En yaygn örnei, e-postayla yaplr ve bir kredi kart ekstresi, Facebook parola yenileme mesaj gibi görünür. Sizden bilgilerinizi ister, üphelenmeyip verirseniz, hesap bilgileriniz gider.

Ana Sayfaya Git