Oğlu İçin Direndi Kendisi Vuruldu!

Siirt merkeze bağlı Kemerli Köyü'nü basan PKK'lılar, kaçırmak istedikleri Ahmet Aslan'ı kurtarmak isteyen babası 65 yaşındaki Mehmet Salih Aslan'ı silahla vurarak öldürdü.

Haberler 11.09.2017 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgiye göre bir grup PKKl, önceki gece saat 21.30 sralarnda merkeze bal Kemerli Köyüne gidip, Mehmet Salih Aslann evini bast. Birlikte oturduklar olu Ahmet Aslan silah zoruyla yanlarna alan örgüt üyeleri, evden ayrld. Baba Mehmet Salih Aslan da pelerine dütü. Ancak köy çknda PKKl militanlar, kendilerine engel olmak isteyen Mehmet Salih Aslan ensesinden tek kurunla vurdu.

OLUNU KURTARMAK STERKEN

Olay haber alan köylüler de toplanp silah sesinin geldii bölgeye gidince, örgüt üyemedi panie kaplp Ahmet Aslan da brakarak kaçt. hbar üzerine bölgeye salk ekipleriyle güvenlik güçleri sevk edildi. Ambulansla Siirt Devlet Hastanesine kaldrlan Mehmet Salih Aslan, doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad. Dalk alana kaçan terör örgütü üyelerinin etkisiz hale getirilmesi amacyla, bölgede geni çapl operasyon balatld.

VAL ATK: MÜNFERT BR OLAY

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, l Jandarma Alay Komutan Albay Kemal Benek ve Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, hastaneye gelerek bilgi aldktan sonra gazetecilere açklama yapt. Olayn münferit bir olay olduunu söyleyen Vali Atik, Kemerli Köyünde Mehmet Salih Aslan adl vatandamz urad silahl saldr soncu hayatn kaybetmitir. Olayn örenilmesi müteakip olay yerine ambulans sevk edilmi. Daha sonra vatandamz hastaneye geldii zaman kurtarlamam ve vefat etmitir. Baz basn yayn organlarnda PKK köy bast ve vatandamz öldürdüü eklinde haberler çkmtr. PKKnn köy basmas diye bir olay yoktur. Bu münferit bir olaydr. Olay bizim tarafmzdan aratrlmaktadr, daha sonra kamuoyuna bilgi verilecektir dedi.

VALLKTEN KNC AçIKLAMA

Vali Atikin olaya dair münferit bir olay açklamasndan ksa sonra Valilikten yazl açklama yaplarak, olayn PKKllarca gerçekletirildii duyuruldu.

SALDIRIYI PKK YAPMI

Siirt Valilii, dün Kemerli Köyüne yaplan silahl saldr sonucu Mehmet Salih Arslan adl vatandan öldürülmesi olayn, PKK/KCK mensuplarnn gerçekletirdiini açklad. Valilik açklamasnda u ifadelere yer verildi: 9 Eylül 2017 günü saat 21.00 sralarnda Siirtin Merkez ilçesi Kemerli Köyünde silahl saldr sonucu Mehmet Salih Arslann yaamn yitirmesi olay ile ilgili olarak, Siirt l Jandarma Komutanlnca yürütülen tahkikatta yaplan aratrma ve elde edilen bulgular sonucu, meydana gelen bu hain saldrnn PKK/KCK terör örgütünce ilendii tespit edilmitir. Cumhuriyet Savcsnn talimatyla olay ile balants olduu deerlendirilen 5 üpheli gözaltna alnm olup, soruturma geniletilerek devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git