Oğlum silah zoruyla konuşturuldu

2 yıl önce kaçırılarak PKK'ya katılan ve videosu geçen günlerde yayımlanan Muztafa Biçer'in annesi, örgüte tepki göstererek, "Oğlumun silah zoruyla konuştuğunu çok iyi biliyorum" dedi.

Haberler 17.10.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt, HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki kararl eylemleri, 411inci gününe girdi.

2 yl önce 17 yanda daa kaçrlan olu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayegül Biçer, eylemlerinde ikinci yla girdiklerini, HDPnin önünde özgür iradeleri ile oturduklarn söyledi.

OLUM SLAH ZORUYLA KONUTURULDU

Bugüne kadar olunun sa m ölü mü olduunu dahi bilmediini ifade eden Biçer, 13 Ekimde terör örgütü PKKya yakn bir haber sitesinde oluma ait video paylald. Olumun silah zoru ve bask altnda o ekilde konutuunu çok iyi biliyorum. çünkü susuzluktan az kurumu, tükürüü ile azn slatarak konuuyordu. Sabit bakarak konuamyordu. dedi.

TÜRKLERDEN YLK VE DOSTLUK GÖRDÜM

Olunun adnn Mustafa, doum yerinin Manisa olduunu belirten Biçer, Vatansever bir aile olduumuz dorudur. Siyasi görüümü kimse sorgulayamaz. çocuum 10 aylk olana kadar Manisada 6 yana kadar da Antalyada yaad. Daha sonra ise Diyarbakrda yaadk. Türklerden iyilik ve dostluktan baka hiçbir zarar görmedim. Ne evim yand ne de sera ii yaptm. diye konutu.

OLUM ORADA SYASI KONUTURULUYOR

Söz konusu kaytlarda olunun kayyumdan söz ettiine dikkati çeken Biçer, unlar kaydetti: Madem PKK ve HDPnin balants yok orada neden kayyum ve idareyi konuuyorsun? Devlet sana nasl bir zulüm etmi ki böyle konuuyorsun? Biliyorum ki kendi iradenle konumuyorsun. Yüzde yüz eminim ki senin beynine kayyum atamlar olum. Kadna verilen deerden bahsediyorsun. Kadna tecavüz ve ikence var. Özgür yaamak dediin, farkl ilikiler.

OLUMUN TESLM OLMASINI STYORUM

Oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Biçer, Zararn neresinden dönersen kardr. Böyle güçlü bir devletin kollarnda, u dalgalanan sancan altnda hiçbir eyden korkmadan yaa. çünkü benim davam sadece sen deil, davam vatanm, bayram ve evladmdr. HDP bunu iyi bilsin ki; tehditlerinden korkmuyorum. Oturduumda da söylemitim. Ya zafer ya ölüm, sonuna kadar kararlyz. eklinde konutu. Aileler daha sonra HDP ile PKK aleyhine slogan att.

Ana Sayfaya Git