Oğlumun montu buradan çıktı

Baba Celil Begdaş "Oğlumun montu orada çıktı. Dediler ki başkasınındır ama cebinde okul kimliği çıktı. Benim oğlumu HDP götürdü"

Haberler 19.06.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda evlat nöbeti tutan babalardan Celil Begda, daa kaçrlan olunun montunun HDP binasndan çktn belirterek HDPlilere tepki gösterdi.

Olu Yusufa kavuma ümidiyle HDP l Bakanl önünde bekleyiini sürdüren baba Celil Begda, gazetecilere yapt açklamada, olunun 5 Mays 2019da kaybolduunu, aramaya baladnda HDP Diyarbakr il binasnda olduunu örendiini söyledi.

HDP il binasna gittiinde kapdakilerin içeride çocuk olmadn söylediini, girdiinde ise çocuklarla karlatn belirten Begda, HDPlilerin kendisine olunun Hazar Gölüne gittiini söylediini ifade etti.

O gün içeride 16 çocuk vard, arka kapdan götürdüler. diyen Begda, öyle konutu:

6 Maysta içeri girdik sonradan ismini örendiim milletvekili Salihe Aydeniz ve gençlik kollar bakan vard. Bana dediler ki senin olun hastadr. Götürmemiler götürseler gidip getireceiz. Bunu Salihe Aydeniz söyledi. Yukarya çktm. Karda bir oda vard olumun montu orada çkt. Dediler ki bakasnndr ama cebinde okul kimlii çkt. O arada emniyet incelemeye ald.

MONT OLUMA AT

ncelemenin ardndan montun kendisine verildiini ve montla evladnn hasretini gidermeye çaltn ifade eden Begda, oluna kavuuncaya kadar evlat nöbeti tutmaya devam edeceini söyledi.

Kendi çocuklarnn dada HDP milletvekillerinin çocuklarnn ise yurt dnda olduunu dile getiren Begda, Bu mont orada çkt. Ne bayrammz var, ne düünümüz, ne huzurumuz var. Kimin hakk var bunu bize yaatmaya. Benim olumu HDP götürdü, olum bu binadan çkt. Buras Kandildi ranzalar ve battaniyeler çkt. dedi.

Daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbeti tutan Süleyman Aydn da evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

HDP zmir l Bakanlndaki saldry knadklarn söyleyen Aydn, kimsenin ölmesini istemediklerini belirtti.

HDP Grup Bakanvekili Meral Dan Betan zmirde çocuklar daa kaçrlan ailelerin kurduu çadrlara ilikin Bu çadr kalkacak. Kaldrmazsanz biz kaldracaz sözlerini hatrlatan Aydn, Bizim çocuklarmz siz daa göndermediniz mi? Bu anne ve babalarn çocuklarna bir gün sahip çktnz m? Sizin demokrasi anlaynz bu kadar m? Kürt anne ve babalarna sahip çkmadnz, kaçtnz. Evlat nöbeti tutan anne ve babalarn çadrlar kesinlikle kalkmayacaktr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git