Öğrenci servisi kaza geçirdi!

Batman Sason'da, öğrenciler ile tekstil işçilerinin taşındığı minibüsün uçurumdan yuvarlanması sonucu öğrenci Yasemin (16)- Selim (18) Barlık kardeşlerin yaşamını yitirdiği ve 24 kişinin yaralandığı kazanın ardından servisin 14 kişi kapasiteli olduğu ortaya çıktı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kazayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

Haberler 11.03.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Sasonda, örenciler ile tekstil içilerinin tand minibüsün uçurumdan yuvarlanmas sonucu örenci Yasemin (16)- Selim (18) Barlk kardelerin yaamn yitirdii ve 24 kiinin yaraland kazann ardndan servisin 14 kii kapasiteli olduu ortaya çkt. Batman Valisi ve Belediye Bakan Vekili Hulusi ahin, kazayla ilgili adli ve idari soruturma balatldn söyledi.

Kaza, sabah saatlerinde Gürgenli köyü mevkisinde meydana geldi. Gürgenli Anadolu mam Hatip Lisesi örencilerini tayan Eref Yavuz, 72 BC 774 plakal ve 14 kii kapasiteli servis minibüsüne iddiaya göre, bölgede çalan tekstil içilerini de ald. Seyir halindeyken, Yavuzun kontrolünden çkan minibüs, 300 metrelik uçurumdan yuvarland. Kazay gören çevredeki köylüler, kurtarma çalmas balatp, ekiplere ihbarda bulundu.

YARALILAR çN SEFERBER OLDULAR

Servis minibüsünün devrildii engebeli bölgeye ulamak için jandarma, AFAD ve köylüler seferber oldu. Oluturulan insan zinciri yöntemiyle yarallar, salk ekiplerine ulatrld. Kaza yerinde ulalan 26 yaral, salk görevlilerince yaplan ilk müdahalenin ardndan ambulanslarla Sason Devlet Hastanesi ile Batman Eitim ve Aratrma Hastanesine götürüldü. Acil serviste tedaviye alnan yarallardan örenci Yasemin ve Selim Barlk kardeler yaamn yitirdi.

VAL AHN: SERVS KAPASTESNN ÜZERNDE YOLCU ALINMI

Yarallarn tedavilerinin sürdüü Sason Devlet Hastanesine gelen Batman Valisi ve Belediye Bakan Vekili Hulusi ahin, kazayla ilgili yetkililerden bilgi ald. ncelemelerinin ardndan Vali ahin, yarallarn yaknlarna geçmi olsun dedi. Daha sonra Batman Eitim ve Aratrma Hastanesine gelen ahin, kazayla ilgili açklamalarda bulundu. Kazaya ilikin adli ve idari soruturmann balatldn söyleyen ahin, Sason ilçesinin Gürgenli mam Hatip Lisesinin örenci servis arac viraj alamayarak devrildi. Maalesef 2 evladmz kaybettik, 3ü ar olmak üzere 24 yaralmz var. Batman Eitim Aratrma Hastanesinde tedavileri sürüyor. Hem adli hem de idari tahkikata baladk. Servisin kapasitesinin üzerinde yolcu ald görülüyor. Örenciler dnda vatandalar da var. Yarallara acil ifalar, hayatn kaybedenlere de Allahtan rahmet diliyorum diye konutu.

BAKAN SELçUKTAN BASALII MESAJI

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk da sosyal medya hesabndan yapt paylamda, kazada hayatn kaybeden örencilere basal diledi. Bakan Selçuk, mesajnda Batmandan gelen okul servisi kazas haberinin hüznüyle baladk güne. Hayatn kaybeden evlatlarma Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerimizin aclarn yürekten paylayorum. Tedavi altndaki yavrularmzn salk durumlarn yakndan takipteyiz. ifa ile kavumak duasyla dedi.

GÖRGÜ TANII, KAZA ANINI ANLATTI

Öte yandan kazann görgü tan ve yarallar kurtarma çalmasna katlan Muhittin Yavuz, o anlar anlatrken, Servis arac viraj alamad. Uçurumdan yuvarlanan araçtakilerin yardmna kotuk. Bazlarna müdahale ettik. Yarallarn bir bölümü Batmana, bir bölümü de Sasondaki hastaneye kaldrld diye konutu.

Ana Sayfaya Git