Öğretmen atamaları Haziran 2017 son dakika! 'her ihtiyaçta atama yapılacak'

Öğretmen atamalarında son durum çok merak ediliyor. Binlerce öğretmen adayı öğretmen atamaları ne zaman diye merak ediyor. Öğretmen atamaları konusunda geçtiğimiz gün önemli gelişmelerin yaşandığı ve önümüzdeki ay içerisinde bin öğretmenin atanacağı belirtildi.

Haberler 30.05.2017 - 23:12 Son Güncelleme : 30.05.2017 - 23:41

Öretmen atamalarnda son durum çok merak ediliyor. Binlerce öretmen aday öretmen atamalar ne zaman diye merak ediyor. Öretmen atamalar konusunda geçtiimiz gün önemli gelimelerin yaand ve önümüzdeki ay içerisinde bin öretmenin atanaca belirtildi. Babakan Binali Yldrm, Önümüzdeki ay içinde 20 bin öretmenin atamasn yapm olacaz, bundan sonra da ihtiyaç olduunda yine öretmen atamalarn yapmaya devam edeceiz dedi.

Babakan Binali Yldrm, 81 ilden gelen öretmenlerle çankaya Kökünde iftarda bir araya geldi. Babakan Yldrm yemek sonras konumasnda Milli Eitim Bakanndan dil eitimi ricasnda bulundu. Yldrm, imdiki gençlerin yavrularmzn gelecee balkyla bizim gelecek ufkumuz geçmiteki ayn deil. Yeni müfredatla birlikte 5. snflarda yabanc dil eitimine geröek anlamda arlk vereceiz. Yabanc dil çok önemil. Bunun ne kadar önemli olduunu ben bizatihi yaayarak gördüm. Ortaokulda, lisede, üniversitede yabanc dil eitimi aldk, master öretimi de yaptk. Hayata atldk baktk ki hiç bir ey bilmiyoruz, bu ne ne biçim i? 40 yandan sonra 2 sene yurtdnda mastera gittik ve orada lisan örenmek mecburuiyetinde kaldk. Aaç yaken eilir. Örencilik yllarnda örenme, hereyi kapma yann olduu dönemde bu ileri örenememi olmak çok büyük bir kayptr. Yarm asrdan beri Avrupa ülkesiyiz diyoruz , Avrupalyz diyoruz. Ama dil öretiminde maalesef istediimiz seviyede deiliz. Benim özellikle Milli Eitim Bakanndan ricam dil eitimi. Mutlaka örenbciler lise seviyesindeki öprenimlerini tamamlaymncaya kadar hallaetmeei lazm. Sdaefce kitaplardan teorik eitimle bunu halledemeyiz. Mutlaka 5. snftan balayarak bir kaç sene en az 1 yabanc dil eitimini mutlaka oturtmalyz. Bunun sonuçlarn almalyz ifadelerini kulland.

BUNU DA ÖNÜMÜZDEK 3 YIL çERSNDE TAMAMLAYACAIZ

Babakan Binali Yldrm, 2019 ylnda tam gün eitim sistemine geçiin tamamlanacan belirtti. Babakan Yldrm,Dier bir hedefimiz sevgili öretmenler tam gün eitim. Bütün okullarda tam gün. Buradaki hedefimiz 2019. Bunun için ihtiyacmz ilave 71. bin derslik. Baz illerde buna ihtiyaç bile yok. Önümüzdeki yl geçebileceiz. Bilhassa göçün olduu Dou, Güneydou, ç Anadoluda altyap buna hazr. Ee Marmara ve Akdeniz Bölgesinde ki baz yerlerde derslik aç var. Bunu da önümüzdeki 3 yl içerisinde tamamlayacaz. Öretmenlii bir kariyer meslei olarak görüyoruz. Bu dönüümü yapacaz. Meslek içi eitimler ve bir ödül sistemiyle öretmenlik mesleini daha üst noktalara hak ettii en güzel yere tayacaz. Önümüzdeki ay içerisinde 20 bin öretmenin atamasn yapm olacaz. Bundan sonra da ihtiyaç olduunda yine öretmen atamalarn yapmaya devam edeceiz dedi.

SON DURUM

retmen atamalar için ön bavurular 15 Mart- 21 Mart 2017 tarihleri arasnda yapld.

Mülakat Yeri Bilgileri

Ön bavurular onaylanan adaylarn mülakat bilgileri, 28 Mart 2017de Milli Eitim Bakanl tarafndan açkland. Öretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektirmeyen branlarn sözlü snavlar 3 Nisan-7 Nisan 2017 tarihleri arasnda yapld. Öretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektiren branlar için ise sözlü snavlar 24 Nisan-13 Mays 2017 tarihleri arasnda yaplacak.

Sözlü Snav Sonuçlarna tiraz

Sözlü snav sonuçlarna, snav merkezi olan il mill eitim müdürlüü araclyla snava girdii sözlü snav komisyonuna itiraz edilebilecek. tirazlar, sözlü snav komisyonu tarafndan deerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir.

Tercih lemlerinin Yaplmas

Sözlü snavda 60 ve üzeri puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek. Tercihler, ayn il ve/veya farkl illerde bulunan eitim kurumlar arasndan istenilen öncelikte yaplabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe mill eitim müdürlüüne onaylatlacak. Adaylar il veya ilçe mill eitim müdürlüünce bavurular onaylanmadkça tercih deiiklii yapabilecek. Adaylar tercih d seçenek olarak; Tercihlerim dndaki eitim kurumlarna atanmak istemiyorum.Tercihlerim dndaki eitim kurumlarna atanmak istiyorum. seçeneklerinden birini mutlaka iaretleyecektir.

BRAN DAILIMLARI DA BELRLENMT

Öretmen adaylar merakla MEBden gelecek açklamay bekliyordu. Öretmen atamalar ile ilgili resmi açklamay MEB bugün Twitter hesabndan duyurdu. Açklamada atama takvimi ve kontenjan listesi de bulunuyor. te 20 bin öretmen atamas yaplacak takvim ve kontenjan listesi

MEB sözlemeli öretmen atama takvimini açklad. MEBden yaplan son dakika açklamasnda göre 20 bin öretmen atamas için kontejan takvimi ve kontenjan dalm belli oldu. Atama takviminin sonunda tam olarak 20 bin 127 öretmen adaynn atamasnn yaplmas planlanyor. te Öretmen atamalarnn yaplaca tarihler ve konu hakknda detaylar.

Milli Eitim Bakanl, 20 bin sözlemeli öretmen almna ilikin takvimi saat 15.00te @tcmeb twitter adresinden açklayacan duyurmutu. MEBin resmi adresinden tarihler açkland.. Gelen ilk açklama ise öyle;

Bakanlmza bal örgün ve yaygn eitim kurumlarnn öretmen ihtiyacnn karlanmas amacyla Sözlemeli Öretmen stihdamna likin Yönetmelik kapsamnda 20.127 pozisyona sözlemeli öretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yaplacak Alanlar ile Bavuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda bavuru alnacaktr.

Ana Sayfaya Git