Öğretmen olacaktı

Evlat nöbeti tutan anne: Kızımın öğretmen olma hayalini çaldılar

Haberler 24.11.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 176 ailenin HDP il binas önündeki oturma eylemi, 449üncü günde de sürüyor. 6 yl önce 16 yandayken kaçrlan kz Aysun Arslan için evlat nöbeti tutan anne Aydan Arslan, Kzm öretmen olmak istiyordu. Kzmn hayalini çaldlar. Kzm benden ettiler. Kzmn yeri annesinin yandr dedi.

KIZIM ÖRETMEN OLMAK STYORDU

Diyarbakrda, 6 yl önce, 16 yandayken kaçrlan kz Aysun Arslan için oturma eylemi yapan Aydan Arslan, Kzm kandrlarak daa götürüldü ve satld. Ben bir yldr burada feryat ediyorum, Alyorum. Hastalk, yaz ve k demeden buradaym. Kzm, gel güvenlik güçlerine teslim ol. HDP seni kandrm ve gözünü korkutmu. Kzm öretmen olmak istiyordu. Kzmn hayalini çaldlar. Kzm benden ettiler. Kzmn yeri annesinin yandr. 6 yldr bu hasreti ve acy çekiyorum. Buradaki annelere ve babalara günah diye konutu.

TESLM OL çARISI YAPTI

Vandan 8 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz eyma Sancar için oturma eylemini sürdüren Nazl Sancar, kzna duyduu özlemi anlatt.

Kzna kavuana kadar eyleme devam edeceini dile getiren Sancar, eyma kzm gel artk dayanamyorum. PKK bizden ne istiyor? Biz evlatlarmz istiyoruz. Bizim yüzümüze tükürüyorlar. Diyorlar ki; Burada bouna oturuyorsunuz. Biz doru adresteyiz. Allahn izniyle evlatlarmz alp öyle gideceiz. dedi.

Sancar kzna seslenerek Kapm sana açk. Kardein askere gidecek. Karde katili olma. Kzm gel, güvenlik güçlerine teslim ol. diye konutu.

Diyarbakrdan 5 yl önce kandrlarak daa götürülen olu Doan bekleyen baba Hac Güger de anne ve babalarn çocuklar için oturma eylemi yaptn hatrlatt.

Anneler ve babalar olarak bu eylemi sürdürmeye kararlyz. çocuklarmz almadan HDP il binas önünden gitmeyeceiz. diyen Güger, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çars yapt.

Ana Sayfaya Git