Öğretmene kapora verip, devrini aldıkları otomobille ortadan kayboldular

Şanlıurfa’da İngilizce öğretmeni Emrah Madenci, internet sitesi üzerinden satışa sunduğu otomobilini 23 bin 500 lira kapora alarak devretti. Madenci geri kalan 142 bin lirayı almak için gittikleri tatlıcıda, şüphelilerin 'bankadan kredi çekeceğiz' diyerek otomobiliyle ortadan kaybolmaları üzerine dolandırıldığını anladı, suç duyurusunda bulundu.

Haberler 28.06.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, nglizce örteme Emrah Madenci, otomobilini 172 bin liraya satmak için internete sitesine koydu. 23 Haziranda Faik B., Bedirhan A., ve Mehmet A., iletiime geçtikleri Emrah Madencinin yanna gelerek, otomobili 165 bin 500 liraya almak için anlat. Alclar 500 lira kapora braktklar aracn üzerinden kredi çekeceklerini söyleyerek ertesi gün devir ilemleri için Emrah Madenci ile bir araya geldi. Devir öncesi 23 bin liray öretmen Emrah Madenciye veren Faik B., geri kalan 142 bin liray ise sat ilemini imzaladktan sonra, bankadan kredi çekerek vereceini belirtti. Anlamaya güvenen Madenci, noterde araç devri ilemi için evrak imzalad. lemlerin tamamlanmasnn ardndan 07 NF 553 plakal otomobili alan kiiler, Emrah Madenciyle birlikte bir tatlcya gitti. çay, tatl ikram srasnda otomobili alan 2 kii bankadan para çekmek için, öretmenin otomobiliyle tatlcdan ayrld. Bu srada öretmenin yannda kalan 1 kii ise bir süre sonra telefonla konutuktan sonra yaknn kaza yaptnn söyleyerek, oradan ayrld. Bir süre tatlcda bekleyen Madenci, bankaya gittiklerini zöyleyen kiileri telefonla aramasna ramen ulaamaynca dolandrldn anlayarak, polis ve savcla suç duyurusunda bulundu.

ATTIIM O MZAYLA BÜTÜN BRKMLERM KAYBETTM

Att imzayla tüm birikimini kaybettiini belirten Emrah Madenci, öyle konutu: Otomobilimi 165 bin 500 liraya sattm. Attm o imzayla bütün birikimlerimi kaybettim. Tatl yedik, çay içtikten sonra yanmda kalan dier ahs ise gelen bir telefonla yaknnn Suruçta kaza yaptn belirterek, acilen oraya gitmesi gerektiini söyledi. Ben de insani olarak kaza yapan birini tutmak istemedim. O da gitti. Daha sonra bankaya giden ahslar aradmda, ölen tatili araya girdi diyerek beni oyaladlar. Birkaç saat sonra aradmda ise telefonunun kapal olduunu ve dolandrldm anladm. Polis ve savcla suç duyurusunda bulunduk.

BEBEGMN, KOLTUUNU DAH ALDILAR

Emrah Madencinin ei edebiyat öretmeni pek Madenci ise gözyalarna içinde bebeinin kiisel eyalarnn bile araçla birlikte alndn belirterek, Ben en çok 11 aylk kzm dil Madencinin puset, bebek seti ve araba koltuunu otomobilimizden almadan götürülmesine kahroldum. Bayramda ailemizin yanna gidecektik. Öyle apar topar arac götürdüler ki hiçbir eyimizi alamadk. O kadar ani bir ekilde dolandrldk. Bu durumda çok maduruz. Bebeimi iki gündür kucamda okula götürmek zorunda kaldm. Bir an önce bu maduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. 4 yldr anlurfada görev yapmaktaym. Tüm birikimlerimizi evliliimizden kalan altnlarmzla bu arabay almtk. Tüm emeklerimiz gitti dedi.

SORUTURMA BALATILDI

Olayla ilgili olarak nitelikli dolandrclk soruturmas balatldn söyleyen ailenin avukat brahim Tatar, Yine söz konusu ahslarn daha öncede ayn yöntemle çok sayda dolandrclk iine kartklarn tespit ettik. Bunlar bir suç örgütü olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bununla ilikin ilgili makamlara ihbarda bulunacaz. Noterde güvenlik kamerasnn olmad bilgisini aldk. Ancak baka mekanlarda bu ahslarn görüntülerini tespit ettik. Organize ekilde, sat sonrasnda tatl yiyip olay yerini terk etmiler dedi.

Ana Sayfaya Git