OHAL 7. kez uzatılıyor!

OHAL'in uzatılması teklifi 18 Nisan Çarşamba günü Meclis'te görüşülecek.

Haberler 14.04.2018 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe giriiminin ardndan 21 Temmuz 2016da ilan edilen ve 19 Temmuzda süresi dolacak olan Olaanüstü Hal (OHAL) 7. kez 3 ay süreyle daha uzatlyor. OHALin uzatlmasna ilikin pazartesi günü MGK toplantsnda alnacak tavsiye karar Bakanlar Kurulunda imzalandktan sonra teklif 18 Nisan çaramba günü Meclise gelecek.

YAZICI: OHAL DEVAM EDER

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Hayati Yazc katld televizyon programnda OHALin süresinin bitmek üzere olduunu belirterek MGKda ve son Bakanlar Kurulu toplantsnda, OHAL gündeme gelmedi. Ancak, içinde bulunduumuz artlara balldnda, devam etmesi gerektii anlalyor. Seçime OHAL ile girilecek söylemi, doru deil. Bu anayasal bir hak ve gerektii takdirde uygulanr. Ancak uanda süresinin sonuna geliniyor. Bence, devam gelecektir ifadlerini kullanmt.

BAHçEL DE ZORUNLULUK DEMT

MHP Lideri Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantsnda yapt konumada OHALin uzatlmas gerektiini söylemi ve unlar söylemiti: Koro halinde OHAL kalksn diyenler, kaosa alk tutan, kripto damara göz krpan uursuz ve sorumsuz zihniyetlerdir. Tehdit geçmedi ki OHALe son verelim. CHPsinden TÜSADna, ABsinden BMne kadar OHALe kar gelenler, öncelikle Türk milletinin beka meselesini kavramayan maksatl çevrelerdir. OHALi kaldrmaya teebbüs cinayettir, cüretkar bir gafilliktir. OHAL, hlihazrda Türkiye gerçeinin yansmasdr. Sürmesi de milli bir zorunluluktur. FETÖcüler temizlenmeden, tehdit ve tehlikeler geçmeden OHAL bitmez, bitemez, bitmemelidir.

Ana Sayfaya Git