Oklu kirpiyi öldürenlere 19 bin lira ceza

Şanlıurfa'da nesli tükenme tehlikesi altında olan oklu kirpinin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 3 kişiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce de yaptırım uygulandı.

Haberler 07.03.2019 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Tarm ve Orman Bakanl Doa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüünce, anlurfann Siverek ilçesinde nesli tükenme tehlikesiyle kar karya olduu için koruma altnda bulunan oklu kirpinin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 3 kiiye 19 bin 165 lira idari para cezas verildi.

Siverekte pitbull cinsi köpek kullanlarak yuvasndan çkarlan oklu kirpinin sopayla öldürülmesine ilikin tutuklanan 3 kiiye, DKMP Genel Müdürlüü tarafndan da yaptrm uyguland.

DKMP ekipleri, oklu kirpiyi öldüren kiilere, Kara Avcl Kanunu uyarnca 5 bin 151 lira tazminat cezas, Hayvanlar Koruma Kanunu kapsamnda da 14 bin 14 lira idari para cezas uygulad. Böylece söz konusu kiilere toplamda 19 bin 165 lira para cezas verilmi oldu.

PARA CEZASI VERLD

Kirpinin öldürülmesi görüntülerinin sosyal medyada yer almas üzerine DKMP ekipleri harekete geçerek, konuyu jandarma ve emniyete bildirmi, Siverek Cumhuriyet Basavcl da soruturma balatmt. Soruturma kapsamnda 3 kii, 4915 sayl Kara Avcl Kanununun yasaklara uymama balkl 21. maddesinin, Avlanmak suretiyle, bir canl türünün yok olmas tehlikesine ya da ekolojik dengenin bozulmas tehlikesine neden olunmas halinde failler hakknda iki yldan be yla kadar hapis cezasna hükmolunur fkrasna muhalefetten tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git