Okul çevreleri "steril alan" olacak

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla illere gönderilen genelge kapsamında, birçok okul ve çevresinin güvenlik konusunda "steril alan" haline getirilmesine yönelik tedbirler en üst seviyede alındı

Haberler 16.09.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni öretim dönemi balamadan önce çileri Bakan Süleyman Soylunun imzasyla illere gönderilen genelge kapsamnda, birçok okul ve çevresinin güvenlik konusunda steril alan haline getirilmesine yönelik tedbirler üst seviyeye çkarld.

Emniyet Genel Müdürlüü Asayi Dairesi Bakan Yardmcs Tarkhan çetiner, 17 Eylül Pazartesi balayacak 2018-2019 eitim-öretim dönemi öncesinde okullar ve çevrelerinde alnan güvenlik tedbirlerine ilikin bilgi verdi. Okullar ile çevrelerinin daha güvenli hale getirilmesi amacyla çileri, Milli Eitim ve Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler bakanlklar arasnda 12 Eylülde protokol imzalandn hatrlatan çetiner, bu eitim-öretim döneminde okullarda ilk defa sabit kolluk görevlilerinin görev yapacan bildirdi.

- Okullarn güvenliini 26 bin 835 personel salayacak

Sorumluluk bölgelerine göre okullarda polis ve jandarmann bulunacan vurgulayan çetiner, Bunlar okul içi ve dnda, özellikle çocuklar okuldan çktktan sonra evlerine gidi güzergah, mahalle, sokak ve çocuklarn bulunduklar ortamlarda her türlü güvenliin salanmasyla ilgili görev alacak. 2018-2019 eitim öretim dönemi balamadan önce Bakann imzasyla illere genelge gönderildi. Genelge kapsamnda birçok eitim-öretim alan ve civarnn güvenlik konusunda steril alan haline getirilmesine yönelik tedbirler en üst seviyede alnd. 2018-2019 eitim-öretim döneminde 22 bin 773 okula 6 bin 835 polis ve jandarma görevlendirilmesi salanacak. Bunun yannda 20 bin de özel güvenlik görevlisi atanacak. Böylece okullarn daha güvenli hale getirilmesi salanacak. diye konutu.

Güvenlik açsndan 4 kategoriye ayrdklar okullarda kolluk ve güvenlik görevlilerinin nasl çalacana ilikin bilgi veren çetiner, geçen yl balatlan Güvenli Eitim Koordinasyon Görevlisi uygulamasna da devam edileceini belirtti.

- Kolluk güçleri olarak her türlü tedbiri alyoruz

Ailelerin, çocuklarnn güvenlii konusunda rahat olmas gerektiine iaret eden çetiner, Gençlerimizin ve çocuklarmzn, evlerinden ayrllarndan okullarna gidilerine, okuldan çktktan sonra da yaya, toplu tama araçlar ya da servislerle evlerine gidene kadar olan güzergahta kolluk güçleri olarak her türlü tedbiri alyoruz. dedi.

Geçen eitim-öretim döneminde ülke genelinde 9 kez çocuk ve gençlerin korunmasna yönelik uygulama yapldn dile getiren çetiner, 11 Eylülde yaplan ayn kapsamdaki uygulamada, okul çevrelerindeki umuma açk elence mekanlarn, çocuklarn kötü alkanlklar edinmesine ortam hazrlad deerlendirilen i yerleri ve servis araçlar ile oförlerinin denetlendiini anlatt.

- çocuklarnz polis ve jandarmayla korkutmayn

çetiner, polis ve jandarmann korkulacak deil güvenilecek kurumlar olduuna dikkati çekerek, Lütfen özellikle ya küçük çocuklar polis ve jandarmayla korkutmayalm. Balarna bir i geldiinde, bir sorunla karlatklarnda onlara yardmc olacak kiilerin kolluk görevlileri olduunu bilmeleri yönünde eitim verilmesinin uygun olacan düünüyorum. ifadelerini kulland.

llerde Toplum Destekli Polislik ube Müdürlüklerindeki personel araclyla okullarda aileler ile okul idarecilerine yönelik bilgilendirme çalmalar yaptklarn kaydeden çetiner, kolluk kuvvetlerince çocuklarn bulunduklar her ortamn güvenliini salamaya yönelik çalmalarn kararllkla devam edeceini vurgulad.

Okullardaki güvenlii salayacak

5 bin 329 polis, bin 506 jandarma ile ve Toplum Yararna Program kapsamndaki 20 bin özel güvenlik görevlisinin yer ald toplam 26 bin 835 personel 22 bin 773 okulda ve okul çevrelerinde sabit olarak görev yapacak.

Ayrca dier okullarda görevlendirilecek yaklak 20 bin Güvenli Eitim Koordinasyon Görevlisi, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri araclyla gelimeleri an be an takip ederek olas sorunlar karsnda gereken tedbirlerin hzl bir ekilde alnmasn salayacak.

Okullarn çevre güvenliinin daha etkin bir ekilde salanabilmesi ve meydana gelen olaylarn aydnlatlmas amacyla da bin 762 okul, güvenlik kamera sistemiyle donatlarak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre olacak.

Protokol ile MEBe bal okullara çevre düzenlemesi, bakm-onarm ve temizlik ileri için Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl tarafndan 60 bin kiilik katlmc destei salanacak. Ayrca özel politika gerektiren gruplar arasndan belirlenecek katlmclara Toplum Yararna Programlar vastasyla çalma alkanl kazandrlarak, i gücü piyasasna uyumlar artrlacak.

Ana Sayfaya Git